Anklaget læge erkender sig skyldig efter Matthew Perrys død

Af: Lucas Andreas

|

03/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lægen erkender sig skyldig i sagen.

Lige nu læser andre også

Det sendte rystelser gennem Hollywood, da den 54-årige 'Friends'-stjerne Matthew Perry gik bort efter en overdosis.

Den populære skuespiller blev fundet død den 28. oktober i sit hjem i Pacific Palisades-området i Los Angeles, og siden da har hyldestbeskederne strømmet ind.

Men det har også sat gang en stor efterforskning, og nu har hans død kastet nyt lys over de omstændigheder, der førte til skuespillerens tragiske bortgang.

Oplysninger fra New York Times beretter, at flere personer, herunder Matthew Perrys personlige assistent og to læger, er blevet tiltalt for at have skaffet det ketamin, som bidrog til hans død.

Anklagerne blev fremlagt ved en føderal domstol i Californien, og de hævder, at assistenten og en bekendt samarbejdede med de to læger og en pusher om at fremskaffe ketamin til en værdi af tusindvis af dollars.

Men det stopper ikke her.

Lægen Mark Chavez er tiltalt for at have medvirket til skuespillerens død, og erkendte i retten sin ulovlige håndtering af stoffet ketamin.

Ved en domstol i Los Angeles indrømmede lægen Mark Chavez, at han havde solgt det bedøvende stof til en kollega, Salvador Plasencia, som derefter gav det videre til Matthew Perry og skuespillerens assistent.

Det skriver Ekstra Bladet.

Den 54-årige skuespiller druknede i oktober sidste år i sit eget badekar, og en efterforskning kunne senere afsløre, at Matthew Perry havde mistet bevidstheden på grund af ketaminforgiftning blandt andre faktorer.

Fængselsstraf

Mark Chavez står over for en potentiel fængselsstraf på op til 10 år for sin rolle i den tragiske hændelse, men allerede i august indgik han en aftale med anklagemyndigheden.

Aftalen indebærer, at han vil samarbejde om opklaringen af sagen mod til gengæld at modtage en mildere straf.

Fem personer er i øjeblikket tiltalt i sagen, herunder Matthew Perrys personlige assistent, Kenneth Iwamasa, som har indrømmet at have givet ham en ketaminindsprøjtning kort før hans død.

Efterforskningen har desuden afdækket forsøg fra flere af de anklagede på at skjule eller fjerne beviser, hvilket har kompliceret sagens forløb yderligere.

Salvador Plasencia, der købte ketaminen af Mark Chavez, nægter sig skyldig i anklagerne og forventes at møde i retten til foråret.

Anbefalet til dig