Anklaget for at snyde kræftsyge børn for donationer – pengene gik til bestyrelsen

08/01/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock. Dette er et modelfoto.
Onsdag begynder en retssag, der har været under opsejling i tre år. Foreningen er anklaget for snyde penge fra hundredvis af danske firmaer ved at sige, at pengene blev doneret til børn med kræft.

Mest læste i dag

Anklagemyndighedens påstand er at foreningen har bedraget for flere millioner kroner.

Under opsejling i tre år

Det er en meget omtalt sag, som også er blevet taget op i TV2-programmet Operation X. Men faktisk skulle der gå mere end tre år efter den første anmeldelse, til at sagen faktisk kommer for retten. Sagen begynder i dag i Odense. Det skriver Ekstra Bladet.

Forretningen gik ud på at en sælger ringede rundt til forskellige virksomheder og fik dem til at donere pengebeløb, som skulle gå ubeskåret til danske børn med kræft. Foreningen fortalte også til virksomhederne, at alle arbejdede 100 % frivilligt. Det var dog ikke sandheden, og i stedet endte langt størstedelen af de indsamlede penge hos bestyrelsen i Foreningen for Danske Kræftramte Børn.

Tiltalt for groft bedrageri

Både Formanden og næstformanden i Foreningen for Danske Kræftramte Børn er blevet tiltalt for groft bedrageri. De står til at have indsamlet 4,7 millioner kroner i perioden 20. maj 2016 til 12. juli 2017. Men størstedelen af pengene gik ikke til børnene. Ifølge anklageskriftet gik 4,2 millioner af kronerne lige i lommen på bestyrelsen. De skulle være blevet overført til foreningens formand samt virksomheder, som han ejer.

Der var donationer fra op mod 3300 private danske virksomheder. Og det har været en svær sag at efterforske med over 100 afhøringerne. Derfor kommer sagen også først for retten tre år efter første anmeldelse.

De anklagede nægter sig skyldige, og der forventes at falde dom i sagen 29. januar.

 

Anbefalet til dig