Anna var midt i at lave pastaret: Kostede hende 7448 kroner

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det var en særdeles utilfreds Anna, der betalte bøden.

Mest læste i dag

Den fynske hovedstad, Odense, er hjemsted for Tigergården, et moderne boligkompleks, hvor madlavning kan blive en dyr affære.

Med 215 etværelses lejelejligheder har dette kompleks siden 2021 oplevet et usædvanligt højt antal fejlalarmer fra brandvæsenet - primært udløst af røg fra lejernes køkkener.

TV 2 Fyn rapporterer om denne brændende udfordring, som har medført 29 fejlalarmer, hvoraf de 21 er blevet udløst under madlavning.

Et eksempel på problemets omfang er Anna Amalie Andersen, en af Tigergårdens lejere, der oplevede hele bygningens alarm gå i gang, mens hun blot var i gang med at klargøre løg til aftensmaden. Hendes møde med brandmændene på trappen var blot begyndelsen på en dyr erfaring.

"Det er den dyreste pastaret, jeg nogensinde har spist," siger Anna Amalie Andersen, der endte med at betale en regning på 6.648 kroner, plus et ekstra gebyr på 800 kroner for en vicevært, der skulle tjekke alarmen, men som aldrig dukkede op.

Ejendomsselskabet Go' Bolig, der ejer Tigergården samt 6.900 andre boliger rundt om i landet, har anerkendt problemet. De råder lejerne til at lave mad med åbent vindue og emhætten på fuld styrke, for at undgå yderligere 'blinde alarmer'. Det er også skrevet i lejekontrakten, at lejerne bærer det økonomiske ansvar for disse fejlalarmer.

Go' Bolig understreger dog, at de ikke systematisk pålægger lejerne gebyrer for blindalarm.

"Vi kan bekræfte, at der har været tilfælde, hvor vi har opkrævet lejerne for en 'blind udrykning'. Det er dog vigtigt at nævne, at vi ikke automatisk pålægger lejerne et gebyr, hvis alarmen går i gang," forklarer de i en skriftlig udtalelse og tilføjer, at gebyrer kun opkræves, når lejers uagtsomhed tydeligt kan bekræftes som årsagen til alarmen.

Denne situation har efterladt lejere som Anna Amalie Andersen i en vanskelig position, hvor frygten for at udløse brandalarmen nu afholder hende fra at lave mad i egen lejlighed. Selv tør Anna Amalie Andersen ikke længere at lave mad i sin egen lejlighed.

Anbefalet til dig