Annette Heick: Derfor taler jeg højt om da han slikkede mig

13/10/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Klaus Bo Christensen/Christensen Klaus Bo/Ritzau Scanpix
Nu forklarer Annette Heick hvorfor hun taler om episoden.

Mest læste i dag

I 2010 fyldte Øresundsbroen 10 år. Det blev fejret med folkefest og fyrværkeri, og Annette Heick var vært for festlighederne. Det fortalte hun om i en klumme i B.T tilbage i oktober sidste år.

Men det er ikke kun det smukke fyrværkeri, der står tilbage i minderne, når hun tænker tilbage på aftenen, der ligger 11 år tilbage i tiden.

I klummen beskriver Annette Heick, at hun under fyrværkerishowet pludselig mærkede noget vådt i øret.

“Mens vi står der og ser op på nattehimlen og fyrværkeriet, mærker jeg en våd tunge i mit venstre øre. Jeg vender hovedet og ser overborgmesteren stå med et kælent blik ved siden af mig.”

Det var Københavns daværende overborgmester Frank Jensen, der - ifølge Annette Heick - slikkede hende i øret. 

"Det havde jeg brug for"

Fredag udkommer Annette Heick med bogen ‘Datteren’, der blandt andet handler om hendes opvækst og livet i underholdningsbranchen. I den forbindelse var hun tirsdag inviteret i ‘Aftenshowet’ på DR 1, hvor snakken faldt på MeToo. Her forklarede Annette Heick, hvorfor hun valgte at skrive klummen tilbage i oktober 2020.

“Jeg nævner ham faktisk ikke ved navns nævnelse i min bog. Men jeg havde skrevet det afsnit, hvor jeg fuldstændig umotiveret under et fyrværkerishow bliver slikket i øret af Frank Jensen,” forklarer hun og tilføjer, at hun ikke vidste, at det var noget andre også var udsat for. Men det blev hun klar over.

“Han (Frank Jensen red.) kaster nogle piger ind under bussen og siger, at det bare er, fordi de ikke har forstået, at det bare er lidt lystig dans. Lige der havde jeg det sådan: Nej, nu stopper vi. Det er noget, du kommer til at gøre, når du har fået for meget at drikke. Sig det nu bare, som det er. Og opfør dig ordentligt. Det havde jeg brug for at sige, og det sagde jeg så,” forklarer Annette Heick om episoden med Frank Jensen.

Den tidligere overborgmester er blevet kaldt ‘seriekrænker’, da han igennem 30 år har udsat forskellige kvinder for krænkelser, og den 19. oktober sidste år trak han sig som overborgmester i København og som næstformand i Socialdemokratiet.

Anbefalet til dig