Annette Heick taler ud om chokerende oplevelse

16/10/21 08:23

Mathias Busekist

Foto: Andreas Beck
Annette Heick kommer vidt omkring i sin nye bog 'Datteren', som er en fortælling om hendes liv.

Annette Heick kommer vidt omkring i sin nye bog "Datteren", som er en fortælling om hendes liv og de oplevelser, der har formet hende. 

I bogen beretter hun blandt andet om sin seksuelle debut, som ikke skulle have været en blid en af slagsen - nærmere en meget ubehagelig oplevelse.

"Vi var alene og lagde os i sengen, og han hev mine trusser af. 'Jeg er ikke klar', sagde jeg. 'Der sker ikke noget' sagde han, og holdt mig så fast, mens han tog mig. Det gjorde sindssygt ondt. Jeg lå bare helt stille. Det var på ingen måde rart, men måske var det sådan, det skulle være. Jeg anede det ikke," står der blandt andet skrevet i bogen af Annette Heick.

Manges tanker vil måske blive ledt hen til at tænke på voldtægt, men sådan ser forfatteren dog ikke selv på det. 

Men alligevel undlader hun at udlevere vedkommende, da han skal forblive anonym.

Forbliver anonym

Annette Heick har over for Ekstra Bladet fortalt, hvorfor manden, der tog hendes mødom, skal forblive anonym. 

"Der er egentlig kun to steder, hvor jeg decideret har holdt nogle navne skjult. Og en af dem er min seksuelle debut, som jeg bemærker, at nogen kalder en voldtægt. Det er ikke sådan, jeg selv har opfattet det," kommer det fra Annette Heick til Ekstra Bladet. 

Hun fortæller efterfølgende, at sådan, som man betrager tingene i dagens Danmark, i forhold til om der er blevet givet samtykke, så kunne det godt kategorisereres sådan, og fordi det er på kanten til at være kriminelt, vil hun ikke nævne hans navn. 

"Datteren" udkom på Gyldendals Forlag fredag den 15. oktober.