Antallet af indlagte stiger: Nu skal sundhedsvæsenet aflastes

01/10/20 12:28

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
De nyeste corona-tal viser en stigning i antallet af indlagte.

Det seneste døgn er 398 personer i Danmark blevet konstateret smittet med coronavirus. Det er noget færre end onsdag, hvor tallet var nærmere 600. Det fortæller Statens Serum Institut, der hver dag opgør de aktuelle corona-tal i Danmark. 

I de forgangne 24 timer er syv flere blevet indlagt på danske sygehuse, men to er blevet udskrevet fra landets intensivafdelinger. I alt ligger 13 patienter på intesiv, 9 af disse er i respirator. 109 danske coronasmittede personer er netop nu indlagt. 

Siden i går er en smittet død. 

Nye Hosteklinikker på vej

Sundhedsstyrelsen fortæller torsdag, at styrelsen påtænker at etablere nogle såkaldte "kliniske vurderingsenheder" eller med et andet ord "hosteklinikker", hvor sygeplejersker, læger og evt. andre sundhedspersoner kan se de patienter, der har brug for en vurdering med det samme. 

”Det vil aflaste både børneafdelinger og akutmodtagelser på sygehusene. Det vil også blive sådan, at vi etablerer et spor, hvor man får hurtigt svar på test, så man kan blive vurderet af sin egen læge inden for de nærmeste dage. Endelig vil personer, der ikke har brug for en læge, selv kunne booke en test,” siger vicedirektør Helene Probst fra Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. 
 
”Lige nu knokler regionerne med at få bygget de nye klinikker op og få lagt sporene sammen. Det bliver nok lidt forskelligt på tværs af landet, både hvornår de er klar, og hvordan det konkret bliver tilrettelagt. De har travlt ude på sygehuse og i lægehuse lige nu, og vi skal samtidig lige finde det rette personale til at løse opgaverne,” udtaler Helene Probst.