Anti-Putin kanal rapporterer: Putin udsat for 'mordforsøg' efter officiel bil blev angrebet med bombe

15/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den anti-Putin SVR Telegram-kanal rapporterer, at flere af Putins tætte beskyttelseshold er forsvundet efter, hvad de siger var et 'bombeangreb' på den russiske leders officielle limousine.

Mest læste i dag

Putins bil er angiveligt blevet "angrebet" i, hvad der ser ud til at have været et muligt mordforsøg, tyder ubekræftede rapporter.

Et "højt brag" blev hørt fra den russiske leders officielle limousine, og kraftig røg kom fra ​​dets venstre forhjul, ifølge lokale rapporter.

Bilen kørte i sikkerhed med Putin uskadt, men der har været flere anholdelser fra hans sikkerhedstjeneste - mens nogle af Putins livvagter angiveligt er forsvundet - under påstande om, at hemmelige oplysninger om at præsidentens bevægelser var kompromitteret, siger General SVR Telegram-kanal.

Kreml har endnu ikke bekræftet eller afkræftet rapporterne.

Ifølge anti-Kremlin-kanalen rejste Putin tilbage til sin officielle bopæl på en uspecificeret dato i en lokke- eller "backup"-kortege midt i dyb sikkerhedsangst.

Dette omfattede fem pansrede biler, med Putin i den tredje, ifølge påstanden:

'På vej til boligen, et par kilometer væk, blev den første følgebil spærret af en ambulance, og den anden følgebil kørte rundt uden at stoppe [på grund af den] pludselige forhindring, og under omvejen af ​​forhindringen. I Putins bil "lød der et højt brag fra venstre forhjul efterfulgt af kraftig røg.'

Men Putins bil kom altså ud af angrebsstedet for at nå sikkerheden i boligen. Det skriver Daily Star.

"Efterfølgende blev liget af en mand fundet i ambulancen, som blokerede den første bil fra kortegen," sagde SVR General.

Kanalen kan dog ikke givernoget konkret bevis for sine påstande, men sagde blot, at detaljerne om det formodede angreb er "klassificerede".

En række af Putins nære allierede er døde i uforklarlige ulykker i løbet af de seneste måneder, hvilket har ført til rygter om, at der i Kreml er forsøg på at ramme den russiske leder.

Anbefalet til dig