Apple advarer iPhone- iPad- og MacBook-ejere: Gør dette med det samme

22/06/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Der er sket en alvorlig sikkerhedsfejl, som Apple nu retter op på.

Mest læste i dag

Nu skal alle ejere af iPhones, iPads og MacBooks opdatere deres device.

Apple har sendt en sikkerhedsopdatering ud, der retter to nyligt opdagede sikkerhedshuller, der er blevet brugt til at hacke tusindvis af enheder i Rusland.

Sådan skriver Washington Post.

iMessage blev udnyttet

Det var det russiske sikkerhedsfirma Kapersky Lab, der ifølge Apple skulle have opdaget sikkerhedshullerne.

Flere af Kaperskys medarbejdere siges at have været blandt målene, og i begyndelsen af ​​juni offentliggjorde sikkerhedsforskere et blogindlæg, hvor de præsenterede deres resultater.

Her fremgår det, at sårbarheden virker ved at udnytte et hul i beskedtjenesten iMessage. Alt hvad angriberen skulle gøre var at sende en speciel besked til enheden.

Selv uden at åbne beskeden, ville modtagerens telefon blive inficeret, og den ondsindede kode ville køre automatisk, når telefonen genstartes.

FSB giver NSA skylden

Da Kapersky første gang offentliggjorde nyheden for et par uger siden, anklagede det russiske sikkerhedspoliti FSB angiveligt den amerikanske efterretningsorganisation National Security Agency.

De fremlagde ingen beviser, og ifølge Washington Post har NSA ikke kommenteret påstandene.

Gør det nu

Sådanne sikkerhedshuller er så vigtige at lukke, at du bør downloade opdateringen så hurtigt som muligt.

På iPhone og iPad er sikkerhedshullet lukket i version 16.5.1 af iOS/iPadOS, mens du skal opdatere macOS Ventura til version 13.4.1 for at få sikkerhedsopdateringen.

På iPhone og iPad kan du finde opdateringen ved at gå til Indstillinger > Generelt > Opdater. Opdateringen er tilgængelig til iPhone 6s samt samtlige nyere modeller.

På macOS skal du trykke på æblet i øverste venstre hjørne, vælge Systemindstillinger og derefter Generelt > Softwareopdatering.

Anbefalet til dig