Apple advarer om alvorlige fejl: "En hacker kan få fuld administratoradgang til enheden"

Af: Ida Hansson

|

19/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En sikkerhedsfejl for iPhones, iPads og Macs er blevet indrømmet af Apple.

Mest læste i dag

Apple har indrømmet, at deres iPhones, iPads og Macs har alvorlige sikkerhedssårbarheder, som kan give hackere mulighed for at overtage enhederne.

Virksomheden har offentliggjort to sikkerhedsrapporter om fejlene, men gav ikke detaljer om, hvor mange mennesker der vil være berørt.

Folk er af eksperter blevet rådet til at opdatere deres enheder, hvis de har modeller fra iPhone 6S og frem, samt nyere iPads og Macs, der kører macOS Monterey.

Apple har også angiveligt udtalt, at de var "vidende om en rapport om, at dette problem kan være blevet aktivt udnyttet". Det skriver Mirror

"Af hensyn til vores kunders beskyttelse afslører, diskuterer eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsproblemer, før der er fundet en undersøgelse sted, og patches eller udgivelser er tilgængelige. Nylige udgivelser er angivet på Apples sikkerhedsopdateringsside. Apple sikkerhedsdokumenter refererer til sårbarheder med CVE-ID, når det er muligt. For mere information om sikkerhed, se Apple Product Security-siden," skriver Apple på sin hjemmeside.

Med henvisning specifikt til sikkerhedsfejlene vedrørende macOS Monterey 12.5.1 hedder det: "Kernel. Tilgængelig for: macOS Monterey. Virkning: Et program kan muligvis udføre vilkårlig kode med kernerettigheder. Apple er opmærksom på en rapport om, at dette problem kan have blevet aktivt udnyttet Beskrivelse: Et skriveproblem uden for grænserne blev løst med forbedret grænsekontrol CVE-2022-32894: en anonym forsker.

TechCrunch har sagt, at det muligvis at være "i stand til at udføre vilkårlig kode med kernerettigheder" refererer til at have fuld adgang til enheden, mens en WebKit-fejl kan ske, hvis en enhed får adgang til "ondsindet udformet webindhold (som) kan føre til vilkårlig kodeudførelse".

Rachel Tobac, CEO for SocialProof Security, sagde, at Apples beskrivelse af sikkerhedssårbarhederne betyder, at en hacker kan få "fuld administratoradgang til enheden" og "udføre enhver kode, som om de er dig, brugeren".

Anbefalet til dig