Apple advarer: Stop med at oplade din iPhone til fuldt batteri ellers kan den blive permanent beskadiget

18/7/22 13:05

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Vi er afhængige af vores smartphones til alt, og de fleste af os kan ikke gå en dag, uden at de er fuldt opladede. Apple har dog advaret iPhone brugere om, at de kan beskadige deres enhed ved at oplade til 100 procent.

At løbe tør for strøm, når du er ude og omkring, kan være utroligt frustrerende. 

Derfor tyer mange mennesker til, at oplade deres telefon natten over og vågne op til et fuldt opladet batteri. 

Imidlertid kan opladning af din iPhone til 100 procent af dens batterikapacitet regelmæssigt, faktisk skade din telefons samlede batterilevetid, hvilket betyder, at hver opladning vil vare i en kortere og kortere periode. Det skriver Daily Star.

iPhones bruger lithium-ion-batterier, der mister en lille smule strøm, hver gang de er fuldt genopladet. 

Så hvis du oplader den op til 100 procent hundrede gange, skal du muligvis udskifte batteriet eller endda telefonen for at fortsætte med at bruge den. 

For at finde ud af, om opladning har beskadiget din iPhones batteri, kan du gå til enhedens batteri funktion i appen indstillinger. 

Hvis iPhones opladningskapacitet er reduceret som følge af fuld opladning, er der et par ring, du kan gøre, for at afbøde dette udover at frakoble din iPhone, når den når 80 procent. 

“Optimeret batteriopladning” er en funktion, der aktiverer en tilstand, der reducerer mængden af strøm, der strømmer ind i batteriet, når det når 80 procent opladning.

Denne funktion, er som standard aktiveret på enheder, der bruger iOS 13 og nyere, men for at dobbelttjekke, skal du åbne appen Indstillinger og til batteri - batteritilstand. 

Dette skal også angives på låseskærmen, når du tilslutter din iPhone. 

Hvordan får jeg mit iPhone batteri til at vare længere? 

På sin hjemmeside forklarer Apple, at “Batteri levetid”, er den tid, din enhed kører, før den skal genoplades. 

Batteriets levetid er den tid, dit batteri varer, indtil det skal udskiftes. 

Maksimer begge dele, så får du mest muligt ud af dine Apple enheder, uanset hvilke du ejer.

Ud over at sikre, at din iPhone ikke regelmæssigt oplades til 100 procent, er der et par vigtige trin, du kan følge, for at maksimere din batterilevetid. 

At undgå ekstreme temperaturer, uanset om det er varmt eller koldt, er et vigtigt skridt til, at forlænge batteriets levetid. 

De genopladelige batterier, der bruges af smartphones, fungerer bedst mellem 16 grader og 22 grader. Hvis det bliver meget varmere, kan batterikapaciteten blive permanent beskadiget.

Så hold din iPhone ude af direkte sollys, fjern coveret hvis det er lavet af et tykt materiale og oplade den ikke under en pude.