Apple afskaffer adgangskoder fra næste måned

02/08/2022

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Apple er angiveligt klar til at fjerne adgangskoder fra næste måned.

Mest læste i dag

Apple vil angiveligt lade sine brugere logge ind uden adgangskode fra september.

Det er omkring samme tid, at iOS 16 lanceres sammen med den rygtede iPhone 14 og macOS Ventura til Mac.

Når man i fremtiden skal logge ind på en hjemmeside eller applikation, vil dine passwords ifølge Wired blive erstattet af en Passkey - en digital nøgle, som du ikke behøver at huske.

Det bruges ved hjælp af dit fingeraftryk (Touch ID) eller ansigt (Face ID).

Det betyder, at Apple-brugere har et login, som ikke blot kan knækkes eller lækkes.

Dette vil ikke kun holde dine Passkeys sikre, men det betyder også, at du ikke behøver at huske forskellige adgangskoder for hver af dine enheder.

Disse digitale nøgler kan ikke læses af nogen, heller ikke af Apple, hvilket betyder, at brugerne ikke bliver ofre for phishing-angreb eller databrud, da der ikke er nogen oplysninger at videregive.

Apple planlægger også at få sine Passkeys til at fungere med enheder, der ikke er fremstillet af Apple, eksempelvis bærbare Windows-computere og Android-telefoner.

Både Microsoft og Google har begge udviklet systemer, som ikke kræver adgangskoder i de seneste år, men det ser ud til, at Apple måske er den første, der kommer på banen.

Apple planlægger at frigive iOS 16 i september. Det nye styresystem blev annonceret i juni på Worldwide Developer Conference.

Foto: Shutterstock

Apples vicepræsident for internetteknologier, Darin Adler, beskrev Passkeys som en "næste generation af legitimationsoplysninger, der er mere sikre, nemmere at bruge og har til formål at erstatte passwords for altid".

"Med din passkey kan du gå hen til en ikke-Apple-enhed og logge ind på et websted eller en app ved hjælp af din iPhone alene. Vi ser frem til en fremtid uden adgangskoder," udtaler han. 

I juni blev det berettet, at Apple var blevet tvunget til at ændre de opladningskabler, der bruges til iPhones, i henhold til en ny domstolsafgørelse fra EU.

Alle, der nogensinde har skiftet mellem Apple og Android, kender alt for godt frustrationen ved at forsøge at huske, hvilke kabler der passer til hvilken enhed, idet de nyere Apple-telefoner kræver en anden oplader end nogle Apple-bærbare computere, som selv bruger de samme kabler som mange Android-enheder.

I et forsøg på at forenkle opladningsprocessen har EU meddelt, at alle nye telefoner og tablets skal bruge de samme opladningsporte inden for to år.

Anbefalet til dig