Apple nedsables efter ny reklame: 'Skammer mig over at have købt Apple i 19 år'

Foto: Shutterstock
Det er ikke alle, der er lige stor fan af den nye reklame.

Mest læste i dag

"Når jeg ser den, skammer jeg mig over, at jeg har købt Apple-produkter i 19 år," skriver en X-bruger.

Personen ovenfor står heller ikke alene. Langt fra.

I kommentarfeltet til den nye Apple-reklame kan man ved første øjekast se hvordan et stort antal af de kritiske kommentarer har fået tusindvis af likes.

Men hvad handler det hele om?

Jo, da Apple-topchefen Tim Cook forleden kunne dele videoen, der viser den kommende iPad, var det ikke hele reklamen, der faldt i god jord.

For i reklamen ser man en enorm trykpresse knuse en række hjælpemidler og redskaber, som vi mennesker ellers har brugt kreativt, blandt andet til at skabe skabe musik og kunst - faktisk alt kreativt.

Først ryger en trompet. Så en pladespiller, computere, et klaver, maling, en flippermaskine, kameraer, bøger, en guitar. Og mange andre ting.

Til sidst er alt knust og smadret, og i stedet ligger den nye iPad tilbage i stedet i trykpressen.

Apple signalerer altså, at alle de klassiske redskaber og instrumenter, som man har lært at holde så meget af, ikke længere er nødvendige, da man blot kan bruge det nye Apple-produkt kan bruges i stedet.

"Det er en hjerteskærende, ubehagelig og egoistisk reklame," som en bruger skriver om budskabet.

"Jobs ville aldrig have godkendt det. Det udviser foragt for redskaber og kunst. Tvivl ikke på, at det er utilsigtet, men det er i dårlig smag," skriver en anden.

"Jeg kan slet ikke relatere til filmen. Det udviser mangel på respekt for kreativt udstyr og håner skaberne," skriver en tredje.

Anbefalet til dig