Apple tvunget i aktion: Disse brugere har modtaget racistiske notifikationer

28/9/22 14:09

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Der er mere end 100 millioner mennesker, der benytter sig af tjenesten.

Teknologigigantens nyhedstjeneste samler historier fra forskellige medieorganisationer og udsender notifikationer til folks telefoner. En nyhedstjeneste, som det anslås, at 125 millioner mennesker bruger.

Det er derfor ikke overraskende, at Apple måtte handle hurtigt i går, da der blev sendt "obskøne, racistiske" push-meddelelser til folks enheder.

Ifølge Bloomberg kom notifikationerne fra Fast Company, hvis hjemmeside hurtigt blev lukket ned.

Magasinet er ejet af Joe Mansueto, Morningstar Inc.'s milliardærstifter, og erhvervsmagasinet har i et Twitter-opslag bekræftet, at "to obskøne og racistiske push-notifikationer blev sendt med ca. et minuts mellemrum".

Ifølge magasinet blev de udsat for et hackerangreb, hvilket var skyld i hændelsen.

Det er endnu uklart, hvor mange mennesker, der modtog notifikationerne, men Apple Inc. havde 1,8 milliarder aktive brugere af deres enheder i starten af året.

Apple har kommenteret sagen i et opslag på Twitter. I opslaget forklarer de, at Fast Company havde sendt en notifikation, og at de var blevet hacket.

I de frastødende notifikationer blev blandt andet n-ordet vist på folks skærme.

"En utrolig offensiv notifikation blev sendt af Fast Company, som er blevet hacket. Apple News har deaktiveret deres kanal," stod der i Apples tweet.

Fast Company har naturligvis også været ude at knytte nogle ord til hændelsen.

"Fast Companys indholdsstyringssystem blev hacket tirsdag aften. Som følge heraf blev der sendt to obskøne og racistiske push-notifikationer til vores følgere i Apple News med ca. et minuts mellemrum, " skriver de i et opslag på Twitter og tilføjer:

"Beskederne er modbydelige og ikke i overensstemmelse med Fast Companys indhold eller etik."

"Vi undersøger situationen og har lukket FastCompany.com ned, indtil situationen er blevet løst."

"Tirsdagens hackerangreb følger efter et tilsyneladende beslægtet hackerangreb på FastCompany.com, der fandt sted søndag eftermiddag, hvor lignende sprogbrug blev vist på webstedets hjemmeside."

"Vi lukkede hjemmesiden ned om eftermiddagen og genetablerede den ca. to timer senere."

"Vi undskylder over for alle, der så det, før det blev fjernet."

Ifølge The Verge skulle nogle iPhone-brugere, som ikke følger Fast Company, stadig modtaget de to notifikationer, og at notifikationerne førte brugerne til en artikel fra 2009, der var blevet "vandaliseret" og indeholdt stødende sprog.