April overrasker: Ikke set i 64 år

Foto: Shutterstock

Hvis du synes at de seneste morgener har været kølige - så er du ikke helt forkert på den.

April er ofte lidt af en pose blandede bolsjer - det er en måned der både kan byde på dejlige lune forårsdage, men også dage med sne, slud og vinterligt vejr.

Hos TV 2 Vejret har Sebastian Pelt taget et godt kig på tallene gennem årene - og faktisk viser det sig, at denne april er lidt anderledes end de seneste mange år.

Meget tyder nemlig på, at vi er på vej til at få den koldeste april måned i 35 år.

Læs også

Pengene spiller en større rolle nu

Tirsdag morgen nåede temperaturen ned under minus 5 grader flere steder i landet - blandt andet i Horsens, Karup og Tylstrup. Sidst temperaturen sneg sig så langt ned, så sent på foråret var natten til den 29. april i 1981. Dengang nåede termometret ned på minus 6,9 grader, omkring Hjørring.

Det er dog ikke kun her til morgen, at det har været køligt for danskerne at bevæge sig ud. Det har det også været de seneste tre dage, hvor vi også har ramt under minus 5 grader om morgenen. 

Det er første gang i 64 år at det sker, at der så sent på foråret har været mindst tre følgende nætter med under minus 5 grader - sidst det skete var nemlig i 1957. Helt præcist fra den 7. til den 9. maj. 

Kold polarluft over Danmark 

Polarluft, der kommer til Danmark fra nordlige retninger, giver om foråret masser af sol og meget lidt regn. Selv om det er lidt træls, at det er så koldt om natten og først på dagen, ser vejret lyst og venligt ud. Finder man en sydvendt mur med sol på, så føles det varmere end de 10 grader, der måles i skyggen ude i vind. Sådan skriver DMI på deres hjemmeside om vejret i øjeblikket - og samtidig melder de dermed også om flere nætter med frost.

Hvis vi tager et kig på de kommende dage, ser det ud som følgende: 

Onsdag bliver der mellem 7 og 12 grader, mens der om natten vil være mellem 0 og 5 grader.

Torsdag lyder temperaturen på mellem 7 og 13 grader, og her ventes der ikke minusgrader i løbet af natten.

Læs også

Nu sætter kronprinsesse Mary ord på en svær tid

Fredag vil der igen være mellem 7 og 13 grader, men om natten falder den til -1 grader.

I weekenden ventes ligeledes 7 til 12 grader om dagen, mens der om natten vil være -1 grader.

Fra den kommende uge vil temperaturen være den samme, men dog ventes der lidt varmere temperaturer om natten.