Arbejdet med Aalborgs kommende psykiatrihospital skrider frem

08/05/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: TL BYG
Fredag den 3. maj var der rejsegilde på det 30.000 kvadratmeter store psykiatribyggeri i Aalborg Øst, som skal være nabo til det kommende, nordjyske supersygehus.

Mest læste i dag

I marts 2018 blev der taget første spadestik til Aalborgs nye 30.000 kvadratmeter store psykiatribyggeri i Aalborg Øst. Første etape indebærer etableringen af en ny psykiatrisk skadestue i forbindelse med akutmodtagelsen på det nye universitetshospital og flytning af retspsykiatrisk afdeling, de intensive afdelinger samt en række ambulatorier.

Fredag den 3. maj 2019 nåede byggeriet en afgørende milepæl, da man kunne fejre rejsegilde på det omfattende byggeri:

"Det glæder mig, at vi nu kan fejre en vigtig milepæl i opførelsen af Aalborgs kommende psykiatrihospital. Det er fantastisk at være med til at skabe rammerne for et miljø, hvor mennesker, der kæmper med psykiske lidelser hver dag, kan føle sig trygge og have det godt efter omstændighederne," siger Peter Boltau, der er adm. direktør i TL BYG, som er valgt som totalentreprenør på byggeriets første etape, og fortsætter:

"Ved byggerier af denne karakter er der en lang række specielle behov og udfordringer, der skal tages hensyn til hele vejen igennem byggeprocessen. Patienterne og personalets sikkerhed kommer i første række, og det er vi selvsagt meget opmærksomme på."

Særlige behov imødekommes

Psykiatribyggeriet omfatter i alt 11.000 kvadratmeter fordelt på fem etager og er den absolut største entreprise, TL BYG endnu har haft i ordrebogen. Bygningen skal blandt andet rumme den akutte psykiatri, retspsykiatri og den psykiatriske skadestue.

"Selve bygningen har været et interessant projekt, da der er tale om en meget stor bygning på 11.000 kvadratmeter, der skal huse patienter med forskellige udfordringer. Der er derfor blevet arbejdet særligt med farver, lys og natur for at skabe de bedste betingelser for patienternes hverdag," forklarer Tony Nielsen, der er projektleder hos TL BYG.

Byggeriet beskæftiger i alt 70 mand fordelt på 12 faggrupper, herunder 35 håndværkere fra TL BYG. Projektet følger tidsplanen og forventes færdigbygget i foråret 2020.

Anbefalet til dig