Arkæolog mener at have fundet kristendommens oprindelse: Se videoen her

21/9/22 09:16

Naja Radik

Foto: Shutterstock
En byzantinsk kirke, der brændte ned i 1200 e.Kr siges at være bygget over Jesu barndomshjem. Nu har arkæologiprofessoren fundet ruinerne af en kirke i Nazaret, der er forbavsende i overensstemmelse med denne kirkes beretninger.

Det meste af det, vi ved om Jesu barndom, kendes fra evangelierne efter Matthæus og Lukasevangeliet. 

Begge evangelister er enige om, at Jesus blev født i Betlehem. 

De beskriver også, at Jesus blev født af en jomfru ved navn Maria, selvom de respektive fortællinger ud over dette er forskellige.

Men de forskellige evangelier er også enige om, at Jesu barndomshjem lå i byen Nazaret i Galilæa, i det nuværende Israel. 

Ifølge Express, har den engelske arkæolog professor Ken Dark, 14 år til at studere resterne af en bolig fra det første århundrede under et moderne kloster i Nazareth. 

Ken mener, at han har fundet det, der for omkring 2022 år siden var Jesu barndomshjem.

Han har offentliggjort sine resultater i bogen “Søstrene i Nazareth-klosteret: En romersk periode, byzantinsk og korsfarersted i det centrale Nazareth”.

Det var en gruppe nonner, der først fandt hjemmet i 1881.

“På mange måder var de langt forud for deres tid. De gennemførte en meget fornuftigt udført udgravning for at redde stedet, en bjærgningsudgravning,” har den engelske arkæologiprofessor tidligere fortalt. 

Han beskriver opdagelsen som “et af de første eksempler på et arkæologisk projekt i regi af en kvinde.” 

Ideen om, at dette skulle have været Jesu barndomshjem, blev afvist af arkæologer i 1930’erne og stedet gik i glemmebogen indtil 2006.

Men på stedet var der en bygning fra omkring år 0. 

Det er delvist hugget ind i klippen og kan muligvis have været en bolig.

På bakken ovenfor er der bygget en byzantinsk kirke, som professor Ken mistænker for at være en kirke, der blev bygget for at mindes det sted, hvor Jesus voksede op, og som også er nævnt i historikeren Adomnáns bog fra det 7. århundrede “De Locis Sanctis”. 

“Vi ved fra skriftlige kilder, at denne kirke fra den byzantinske periode blev bygget på det sted, der var Jesu hjem, og boligen blev bevaret i krypten,” sagde han.

Professoren er næsten sikker på, at kirken over den pågældende bolig netop er denne kirke. 

Det blev efter sigende brændt ned i 1200 e.Kr. og blev ikke taget i brug igen, før nonnerne ankom næsten 700 år senere.

Video: YouTube