Arla afslører: Denne store ændring har de lavet i deres smør

Af: Lucas Andreas

|

20/03/2024

Nyheder
Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
Mange har bemærket, at noget er anderledes.

Lige nu læser andre også

I de tusindvis af danske køkkener, hvor morgenmaden ofte består af rugbrød eller toast med et lag smør, har et velkendt produkt fra mejerihylderne gennemgået en stille forandring. Denne justering, som måske er gået ubemærket forbi for mange, har skabt en smule røre blandt forbrugerne.

Kærgården, det populære smørprodukt fra Arla, der har fundet sin vej til hjertet af det danske spisebord, er blevet genstand for en nylig opskriftsændring.

Det skriver Se og Hør.

Arla's eget mejeri-imperium, der står bag Kærgården, har i efteråret foretaget en ændring, der har reduceret fedtindholdet i deres smørelse fra 72 procent til 70 procent. Denne tilpasning involverede at skære ned på rapsolien og i stedet tilføje "ganske almindelig vand," som Jesper Skovlund, pressechef hos Arla, formulerer det. Formålet med denne ændring var at tackle et praktisk problem, som mange forbrugere stødte på – nemlig at Kærgården blev for blød, når den blev efterladt ude af køleskabet over længere tid.

Skovlund har bekræftet denne ændring og forklarer, at tilføjelsen af mere vand til opskriften har til hensigt at forbedre produktets konsistens under rumtemperatur. Denne justering har dog ikke været noget, Arla aktivt har kommunikeret ud til offentligheden, og et besøg på deres hjemmeside afslører ingen information om denne ændring i det ellers så velkendte smør.

Den diskrete ændring i opskriften rejser spørgsmål om, hvordan forbrugerne reagerer på ændringer i deres daglige fødevarer, især når disse ændringer ikke er tydeligt annonceret. Det står klart, at selv små ændringer i et så udbredt produkt som Kærgården kan have en mærkbar indflydelse på forbrugervaner og -præferencer, hvilket understreger vigtigheden af gennemsigtighed i fødevareindustrien.

Anbefalet til dig