Arla deler fantastisk nyhed: Prisfald på vej!

29/04/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Arla varsler nu et kæmpe fald i prisen på mælk.

Mest læste i dag

Prisen, man har måttet lange ud for en liter mælk, har været nok til at afskrække tonsvis af kunder.

Men selv samme kunder kan nu se frem mod bedre tider. For Arla har varslet en stor reduktion af afregningen til deres landmænd.

På mandag vil afregningen sænkes med yderligere 26 øre per liter, og dermed er faldet i alt 131 ører siden december, skriver Finans.

Prisen har medført, at Arlas indtjening er styrtdykket de seneste måneder. Og det gælder ikke kun mælk, men mejeriprodukter som helhed

Giganten har faktisk været så langt nede i knæ, fordi salget af mejeriprodukter er faldet markant som følge af høje forbrugspriser, at de altså nu varsler et kæmpe fald.

Og salget er ikke kun faldet i Danmark:

"I eksempelvis Tyskland falder salget af mejerivarer med omkring 7 procent, hvilket på årsbasis svarer til et forbrugsfald på omkring 2 milliarder liter," siger Thomas Carstensen, der er direktør for råvarehandel hos Arla Foods, som herefter fastslår, at det man ser et tilsvarende niveau i andre lande.

Når salget i supermarkederne falder, må Arla i stedet sende store dele af mælken ind i industrimarkederne i Europa eller resten af verden.

"Det betyder, at mælk, der tidligere er brugt til at fremstille detailpakkede oste eller smør til forbrugerne i eksempelvis Tyskland, nu i stedet bliver hældt på tankbiler og solgt uforarbejdet på industrimarkederne," siger Thomas Carstensen ifølge Finans.

Men nu går forbrugerne hertillands forhåbentlig en lysere og mere mælkefyldt tid i møde.