Arla har truffet stor beslutning

Nyheder
Foto: Shutterstock
Den 15. oktober skete det.

Lige nu læser andre også

Arla Foods har 15. oktober lagt et ikke-bindende bud for aktiemajoriteten i egyptiske Arabian Food Industries Company (Domty) med en pris per aktie på 31,48 EGP, svarende til 8897 millioner EGP (som med nuværende valutakurser svarer til 183 millioner USD) for 100% af aktierne.

Det forventes dog, at de nuværende ejere, El Damaty-familien, fortsætter som aktieholder sammen med Arla, og at den nuværende CEO, Mohamed El Damaty, beholder sin stilling.

Det er Arlas intention at afnotere virksomheden fra den egyptiske børs.

Sådan skriver Arla i en pressemeddelelse.

Det ikke-bindende bud er underlagt en tilfredsstillende due diligence, fyldestgørende dokumentation samt myndigheds- og virksomhedsgodkendelse.

”Mejerimarkedet i Egypten er en betragtelig størrelse. Domty er en ledende aktør i markedet, og virksomheden passer godt til vores strategi for Egypten. Vi undersøger nu detaljerne omkring virksomheden nærmere, inden vi beslutter os for, om vi vil gå videre med købet,” siger Kim Villadsen, Senior Vice President for MENA (Middle East and North Africa) i Arla Foods.

Arla Foods har en lang historik og stærk position i regionen, som er andelsselskabets største kommercielle forretningsområde uden for Europa.

”En udvidelse af vores forretning ind i Egypten er et naturligt skridt i vores ambition om levere til alle vores forbrugere i regionen, og det understøtter vores engagement i regional produktion, som sikrer, at vi fortsat kan levere højkvalitetsprodukter skræddersyet til regionale præferencer,” siger Kim Villadsen.

Da Domty er en børsnoteret virksomhed, er det ikke-bindende bud offentlig information. Arla har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Anbefalet til dig