Arla satser stort på 'årets mest trendy fødevare': Efterspørgsel er steget markant

Nyheder
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Arla er ikke bange af sig.

Lige nu læser andre også

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 millioner euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige.

Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr.

Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det svenske marked, hvor efterspørgslen til tider har været stærkt stigende over de sidste par år.

Den store interesse for skyr drives af den voksende appetit på proteinrige og fedtfattige produkter, og i 2024 blev skyr – lokalt kendt som kvark – endda kåret som årets mest trendy fødevare i en undersøgelse foretaget af den svenske fødevareorganisation Livsmedelsföretagen.

Sådan skriver Arla i en pressemeddelelse.

“Jeg er meget glad for at kunne annoncere denne store investering, som virkelig opfylder alle kriterier,” siger David Boulanger, der er Executive Vice President for Supply Chain i Arla, og fortsætter:

"Forbrugernes efterspørgsel på skyr er høj og voksende, vores svenske andelshavere er dedikerede til at producere med lavere klimaaftryk, og Arla har en særlig ekspertise i at forvandle deres mælk til proteinrige og velsmagende skyr-produkter. Med denne investering sikrer vi fremtidig vækst inden for kategorien."

Den nye skyr-linje forventes at være i drift i første kvartal af 2028 og vil styrke mejeriets rolle som et strategisk knudepunkt i Arlas svenske aktiviteter.

Med investeringen øger Arla kapaciteten til at imødekomme den voksende globale efterspørgsel på skyr – som supplement til den eksisterende skyr-produktion i Danmark, Finland og Tyskland.

“Vi vurderer løbende vores forsyningskæde og mælkestrømme for at sikre, at vi producerer mest effektivt og i overensstemmelse med forbrugernes efterspørgsel. Vi placerer nu investeringen i Linköping på grund af mælkens tilgængelighed og den eksisterende infrastruktur på mejeriet – men også for at imødekomme den svenske efterspørgsel og skabe et stærkt produktionsnetværk for skyr, fordelt over flere markeder i Europa,” siger David Boulanger.

Mejeriet i Linköping, som beskæftiger omkring 290 personer, er Sveriges største specialmejeri og har en lang tradition for innovativ og effektiv produktion.

Mejeriet producerer i dag over 280 forskellige mejeriprodukter, herunder yoghurt, creme fraiche, syrnet fløde samt laktosefri og økologiske varianter.

Og fra 2028 – også skyr.

Anbefalet til dig