Arla trækker sig

07/3/22 11:41

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu indstiller Arla al aktivitet i Rusland.

Arla Foods indstiller sin forretning i Rusland. Dette dækker både selskabets lokale aktiviteter og import, som blev væsentligt reduceret af embargoen i 2014. Det oplyser Arla Foods i en pressmeddelelse.

Arla fortsætter sit arbejde med at yde fødevarehjælp til Ukraine og dets flygtninge i nabolandene i samarbejde med Røde Kors og andre humanitære organisationer. Arla donerer også 1 million euro til Røde Kors.

"Konsekvenserne af Ruslands invasion af Ukraine er tragiske, og jeg deler det håb, som det meste af verden sidder med lige nu – at der hurtigst muligt findes en løsning. Vi indstiller nu vores operationer i Rusland og fokuserer på, hvordan vi bedst kan støtte vores 70 kolleger i Rusland, som er direkte berørt af dette", siger Peder Tuborgh, CEO i Arla Foods.

Arla Foods er ikke de eneste der har trukket sig fra det russiske marked. 

Også Jysk har trukket sig fra Rusland og derved lukket alle sine butikker, og Carlsberg har også lukket flere bryggerier i landet.

Tidligere gik mediet TikTok ud med, at de har suspenderet al livestreaming og indholdsdeling på sin platform i Rusland.

TikTok, som er en del af den større kinesiske tech-virksomhed ByteDance, udtalte, at sikkerheden for appens medarbejdere og brugere er dens højeste prioritet.

Tidligere sidste uge stoppede også Netflix midlertidigt alle fremtidige projekter og opkøb i Rusland. "I betragtning af omstændighederne på stedet har vi besluttet at suspendere vores tjeneste i Rusland," sagde en talsmand for Netflix.