Babybrumbasser født med hjerneskader på grund af sprøjtemiddel

Nyheder
Dette er et modelfoto af en brumbasse. Foto: Shutterstock.
Babybrumbasser bliver efterladt med permanent hjerneskade på grund af sprøjtemidlet Insekticid.

Lige nu læser andre også

 

Det undersøgte giftstof er forbudt til brug på markafgrøder i EU, men ikke i andre dele af verden.

Kan true fremtiden

De permanente hjerneskader hos babybrumbasserne kan faktisk få store konskvenser for landbruget og fremtidige succes. Det mener forskere fra Imperial College London. Det skriver Sky News.

I undersøgelsen scannede forskerne hjerner fra bier, der blev udsat for Imidacloprid.

Forskerne fandt nøgleområdet i hjernen, der bruges til læring, og her viste det reduceret vækst, og rester af insekticidet og at babybrumbasserne havde permanent hjerneskade.

Blev testet på babyer

I Forskningen, der blev offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the Royal Society B, blev babybrumbasserne udsat for små mængder af imidacloprid under deres udvikling som larver eller meget unge voksne.

Larvernes indlæringsevne blev testet efter tre dage og efter 12 dage, og som voksne.

Brumbasser der blev fodret med imidacloprid, da de udviklede sig som larver, viste "markant nedsat indlæringsevne" sammenlignet med dem, der ikke var fortæller forskerne.

Forskerne scannede derefter hjerner fra næsten 100 brumbasser fra forskellige kolonier.

De fandt ud af, at babybrumbasser, der blev udsat for imidacloprid under larveudviklingen, havde et mindre volume af ​​hjerneområdet forbundet med læring.

Meget foruroligende

Dr. Richard Gill, fra instituttet for biovidenskab ved Imperial og den ledende forsker i undersøgelsen har forklaret, at bikolonier fungerer som superorganismer, så når giftstoffer kommer ind i kolonien, kan disse forårsage problemer med udviklingen af babybier.

"Det foruroligende i dette tilfælde, er når unge brumbasser fodres med pesticidforurenet mad, får dette dele af hjernen til at vokse mindre, hvilket førte til, at ældre voksne bier havde mindre og funktionsnedsatte hjerner; en virkning, der syntes at være permanent og irreversibel,” fortæller forskerne og uddyber:

"Disse fund afslører, hvordan kolonier kan blive påvirket af pesticider uger efter eksponering, da deres unge vokser til voksne, der muligvis ikke er i stand til at fodre til mad ordentligt."

Imidacloprid er et systemisk insekticid, der virker på insekters centrale nervesystem. Kemikaliet fungerer ved at forstyrre overførslen af ​​stimuli i insektnervesystemet og blev skabt for at efterligne virkningen af ​​nikotin, som naturligt findes i mange planter og er giftigt for insekter.

Hovedforfatter af den nye undersøgelse, Dr. Dylan Smith, fra Imperial College sagde: ”Der har været stigende bevis for, at pesticider kan opbygges inde i bi-kolonier.” 

 

 

Anbefalet til dig