Babymad tilbagekaldes: Indeholder giftigt stof

21/04/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Babymaden, der indeholder et giftigt stof, bliver nu tilbagekaldt. Konkret er der tale om for store mængder af stoffet furan.

Mest læste i dag

Aarstiderne har været nødt til at tilbagekalde to varianter af babymad i pose. Det skyldes, at der i dem begge er blevet fundet et for højt indhold af furan.

Det betyder naturligvis, at det er vigtigt, at du ikke lader dit barn spiser disse babymåltider.

Det oplyser Aarstiderne i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

Furan er et kemisk stof, der ikke bør være i fødevarer, da det af DTU er blevet vurderet til at være 'sundhedsmæssigt uacceptabelt'. Det er naturligvis af denne grund, at man nu har valgt at tilbagekalde de to produkter.

Konkret er der tale om to produkter, der stammer fra mærket Alex & Pihl, der har de to følgende navne: 'Middelhavsmåltid' og 'Sødkartoffel måltid'. De to måltider har bedst før-datoer, der hedder hhv. 20.07.2023 og 18.06.2023.

I og med, at det ikke kan anbefales, at man lader sin lille guldklump spise de to måltider, har Aarstiderne gjort det klart i pressemeddelelsen, at man skal kassere de to produkter, der er omfattet af deres tilbagekaldelse.

"Babymåltider, der er omfattet af tilbagekaldelsen, skal kasseres, og Aarstiderne krediterer det beløb, der er betalt for babymåltiderne," skriver de i deres pressemeddelelse.

Det fremgår også, at de har åbnet en dialog med deres leverandør, da de naturligvis ønsker at sikre, at en lignende fejl ikke kommer til at ske igen i fremtiden.

"Aarstiderne beklager situationen og er i dialog med leverandøren, så man sikrer sig, at dette ikke sker igen," lyder det fra selskabet.

Både 'Middelhavsmåltid' og 'Sødkartoffel måltid' fra Alex & Pihl er blevet solgt på Aarstiderne.com og i Aarstidernes gårdbutik i Humlebæk. Derfor er det produkter fra både deres netbutik og deres fysisk butik, der nu bliver tilbagekaldt.