Babyprodukter vækker opsigt: Uhyggeligt fund i 45 ud af 70

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forbrugerrådet Tænk har fundet bisphenol i en lang række produkter.

Lige nu læser andre også

Undersøgelsen fra Forbrugerrådet Tænk Kemi har med sit resultat medført stor overraskelse.

For efter at have konkluderet sine tests, kan Forbrugerrådet Tænk Kemi bekræfte, at man har fundet stoffet bisphenol i 45 ud af 70 testede varer til babyer og små børn.

Det skriver TV 2.

Produkterne overskrider ikke den tilladte mængde, men Stine Müller, som er projektleder i Forbrugerrådet Tænk Kemi, mener, at de med deres resultat viser, at der er behov for, at langt flere produkter bliver reguleret for bisphenol.

"Nogle af produkttyperne som tekstiler og læder findes der faktisk ikke regler for på nuværende tidspunkt," siger hun til TV 2.

Bisphenol A er den mest omtalte form for bisphenol. Den og andre typer af bisphenoler er hormonforstyrrende stoffer.

Også Coops kvalitetschef, Malene Teller Blume, kan over for TV 2 fortælle, at hun ærgrer sig over, at Forbrugerrådet Tænk blandt andet kunne bekræfte, at man har fundet bisphenoler i en type lædersko til børn.

Hun oplyser, at Coop prøver at undgå brug af bisphenol i produktionen.

Forbrugerrådet Tænk Kemi har gjort et lignende fund i et par lædersko fra Salling Group.

Her lyder det fra kvalitetschef Carina Jensen, at man ønsker at undgå brugen af stoffet, men at mængden i skoene ikke udgør en sikkerhedsrisiko

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig