Bagedyst-dommer møder massiv kritik

Du kan se Den store bagedyst hver lørdag kl.20.00 på DR1 Foto: DR

Det er ikke just ros, som har mødt dommeren, efter at Fødevarestyrelsen har været på visit.

Selvom at hun står for at uddele ris og ros i Den store bagedyst, så betyder det ikke, at der ikke kan være plads til forbedringerne på egen hjemmebane. Tværtimod må man sige, at der vidst i den grad er plads til opstramninger. 

Fødevarestyrelsen har for nylig været på visit hos bagedyst-dommer Katrine Foged Thomsens butikker, som hører under konditorkæden Grannys House - og det har kostet dyrt. Faktisk intet mindre end en bøde på 100.000 kroner og en sur smiley. Det skriver Se og Hør.

Mere præcist er det fire ud af hendes fem butikker, som har fået massiv kritik for rengøring og håndteringen af fødevarer. 

Læs også

Pusle Helmuth med stor afsløring: Havde slet ikke regnet med det

Ikke første gang 

Kritikken lyder blandt andet på, at køleskabe som bruges til opbevaring af fødevarer som mælk, bacon og ost har for høj temperatur. Men det var ikke det eneste - også rengøringen var mangelfuld. Der blev fundet gamle rester af dej, fluer og spindelvæv i lokalerne, samt at bageriste og ovne var beskidte. Det kunne Ekstra Bladet rapportere.

Faktisk er det slet ikke første gang, at bagedyst-dommeren er i modvind, når det kommer til dårlige kontrolrapporter i konditorkæden. Blandt andet var det også galt sidste år, hvor der nogle af kritikpunkterne også lød på mangelfuld rengøring med snavs og dejrester - samt at toiletdøren stod åben, hvilket kan medføre kontaminering. 

"Relativt mange varer - tunsalat, hønsesalat, koldrøget laks og salatost - målte vi til at være 9,2 grader i en kølenhed, der var 9,5 grader varm. Så det var tegn på, at varerne havde ligget ved for høje temperaturer længe, uden at virksomheden havde reageret ved at kassere varerne, " lød ordene dengang fra Martin Birch Hansen, sektionsleder i F'ødevarestyrelsen.

Læs også

Simpelt regnestykke deler Internettet: Ingen kan blive enige om det rigtige svar

 

 

 

 

Læs også