Bagedyst-favorit på vej med stor nyhed

27/1/21 11:00

Christian Granhøj Skouboe

Sidst deltagerne mødtes var i Den Store Jule- og Nytårsbagedyst. Foto: Jasmin Geisler
En af deltagerne i seneste sæson af det populære program har en stor nyhed på vej.

Anne Tirstrup charmerede danskerne med sit store smil og høje humør, da hun deltog i Den Store Bagedyst i efteråret. Nu er hun på banen igen med en kage, der er udviklet særligt til Danmarks Indsamling i samarbejde med føtex-bagerne.

Som finalist i Bagedysten og vinder af jule- og nytårsbagedysten er der ingen tvivl om, at Anne har styr på at kreere en velsmagende kage – og denne er ingen undtagelse. Kagen går under navnet Annes Rabarberdrøm og er en hjerteformet flødekage på en sprød nøddebund med rabarber- og limemousse. Den kan købes for 20 kroner i alle landets Bilka- og føtex-bagere, og overskuddet går ubeskåret til Danmarks Indsamling.

Hjælpen fra Danmarks Indsamling går i år til coronakrisens børn. Formålet har inspireret Anne fra Den Store Bagedyst til at udvikle en hjertekage, der symboliserer, at Danmark er et lille land med et stort hjerte. Kagen bliver solgt i alle føtex og Bilka-bagere fra den 27. januar, og overskuddet går ubeskåret til Danmarks Indsamling. Det fortæller indsamlingen i en pressemeddelelse onsdag. 

Helt tæt inde på livet

Til hverdag arbejder Anne som sygeplejerske på Aarhus Universitetshospital, og hun har derfor coronakrisens mange udfordringer helt tæt inde på livet.

Af den grund ligger det Anne meget på sinde at bidrage til Danmarks Indsamling, som i år går til coronakrisens børn med projekter i 13 lande fordelt på tre kontinenter. Selvom det går stærkt på de danske hospitalsgange, er der steder i verden, hvor sundhedssystemet er brudt fuldstændig sammen på grund af corona, og det stiller Danmarks Indsamling skarpt på.

Projekterne skal sørge for, at børnene får adgang til rent vand, at de kan komme i skole og få lægehjælp, og at der er voksne, der kan beskytte dem og give den omsorg, de mangler.

Bagte til alle indlagte

Coronakrisen har lagt pres på alle, og det kan efterhånden være småt med overskuddet. Derfor er Anne glad for at kunne give sit eget bidrag og være med til at gøre en forskel, hvor det virkelig gælder.

Netop denne tankegang inspirerede hende til at bage til alle de indlagte patienter på Aarhus Universitetshospital. Sammen med køkkenet blev det til intet mindre end 800 stykker kage, og derfor var det naturligt for Anne, at næste skridt skulle være at bage til hele Danmarks befolkning i den gode sags tjeneste, fortælles det. 

Under optagelserne til Den Store Bagedyst blev der skruet helt ned for alt andet end arbejde og kageudvikling, og det kommer hende til gode nu, hvor hun har skullet udvikle en kage til alle danskere.

”Jeg håber, at I vil købe kagen, smage den og nyde den i den gode sags tjeneste. Så gå ud og køb en masse kage, og hav det fantastisk,” lyder opfordringen fra Anne.