Bagedyst-vinder græder af lykke: 'Det er så stort'

31/07/2023

Thea M. Andersen

I 2015 deltog Liv Martine i DR-programmet "Den store bagedyst". Her ses hun med Micki Cheng, Pernille Stigsgaard Morthensen og Ditte Julie Jensen. Foto: DR
Bagedyst-vinderen Liv Martine deler nu en glædelig nyhed på Instagram.

Mest læste i dag

I december 2015 - blot to måneder efter at have vundet det populære DR-program 'Den store bagedyst' - blev Liv Martine indlagt på Hjørring Sygehus og hendes liv tog en markant drejning.

Hun fik diagnosen type 1-diabetes, en kronisk, autoimmun sygdom.

Liv Martine drømte om at få en sensor, der kunne hjælpe hende med at holde styr på sit blodsukker på en nemmere måde. Men det viste sig at være en udfordring at få den bevilget, skriver BILLED-BLADET.

Hendes ansøgninger om en sensor blev afvist af kommunen, og det tvang hende til at tage sagen i egen hånd.

"Jeg fik afslag af min kommune, hvor jeg søgte om den et par gange. Til sidst besluttede jeg mig for selv at skaffe en, hvilket man ikke rigtig kunne i 2016, som man kan i dag," fortalte hun til TV2 Nord i marts.

"Derfor skrev jeg via mit erhverv til en virksomhed, som lavede de her målere og spurgte, om de ville sponsorere en til mig, hvilket de gerne ville," tilføjede hun.

Selvom Liv Martine lykkedes med at få en sensor, gik hun ikke stille med dørene. Samme måned, hvor hun delte sin historie med TV2 Nord, var hun med til at starte et borgerforslag, der havde til formål at sikre, at alle diabetikere fik samme mulighed for hjælp. Og borgerforslaget har været en succes. Det har nu nået over 50.000 underskrifter, hvilket betyder, at det fremsættes som beslutningsforslag i Folketinget.

Den glædelige nyhed deler Bagedyst-vinderen på Instagram.

"I forstår slet ikke, hvor stort det her er for mig og rigtig mange andre," indleder en meget lykkelig Liv Martine sit opslag og fortsætter med at takke alle de personer, der er har støttet, samt Diabetesforeningen:

"TUSIND TAK!! Nu går borgerforslaget videre i processen mod behandling i Folketinget!! 50.000 underskrifter. DET SKAL LYKKES! TAK TAK TAK…… Nu kæmper vi videre! Tak til @diabetesforeningen for at støtte op om forslaget, tak til alle mine medstillere!! Tak til jer!!"

Du kan se videoen, hvor hun deler den lykkelige nyhed, herunder.

Anbefalet til dig