Bagerierne begynder at sælge dette tidligere og tidligere

Af: Asger Risom

|

08/01/2025

Nyheder
Shutterstock
Shutterstock
Bagerierne tyvstarter salget, mens efterspørgslen stiger

Lige nu læser andre også

Selvom fastelavn først falder den 2. marts, har fastelavnsboller allerede gjort deres indtog hos bagerierne.

Fra nytårsdag har flere danske bagerkæder langet de populære kager over disken, og interessen ser kun ud til at vokse.

Det skriver TV2 Kosmopol.

Bagerier som Føtex, BUKA og Lagkagehuset har allerede meldt om stor efterspørgsel.

Hos BUKA, der sælger fastelavnsboller til mellem 54 og 58 kroner, fortæller manager Thea Christiansen, at mange kunder ønsker længere tid til at smage sig gennem de forskellige varianter.

Hun forklarer, at det er blevet en ting at smage så mange fastelavnsboller som muligt. Når der er længere tid, kan kunderne jo nå flere.

Efterspørgsel driver sæsonen

Hos Eriks Bageri, hvor fastelavnsbollerne koster omkring 35 kroner, er sæsonstarten også rykket frem.

Bagermester Erik Jensen Ellitsgaard understreger, at bagerierne tilpasser sig kundernes ønsker: "Folk spørger jo, og vi prøver at gøre det, folk gerne vil have. Jeg synes, det er for tidligt. Sådan er det jo med os små bagerier, vi indretter os efter, hvad folk vil have."

Lagkagehuset gik endda skridtet videre og lancerede deres "fastelavnsbollevalg" allerede i september sidste år.

Marketingchef Anne Katrine Bjørn Hallkvist forklarer, at det handler om at lytte til kundernes ønsker.

Alligevel er det vigtigt for bagerierne, at fastelavnsbollerne ikke mister deres særlige status.

Thea Christiansen fra BUKA understreger da også, at de ville miste deres eksklusivitet, hvis man solgte dem hele året.

Nogle bagerier holder igen

Ikke alle bagerier tyvstarter dog salget. Hos Andersen Bakery starter fastelavnsbollesæsonen først den 25. januar. "Vi synes, det er for tidligt at starte nu. Det er jo et produkt, folk har interesse for, men hvis vi starter for tidligt, bliver det jo bare en bolle i sortimentet. De må gerne bindes lidt op på fastelavn," siger Kristoffer Jensen, der er kommunikationsansvarlig i bageriet.

Sæsonens søde dilemma

Selvom nogle synes, det er for tidligt at starte fastelavnssalget i januar, tyder efterspørgslen på, at kunderne er glade for den forlængede sæson.

Men én ting er sikkert: Dagen efter fastelavn er interessen slut, og bollerne forsvinder hurtigt fra hylderne.

Så hvis man elsker fastelavnsboller, er det måske tid til at bide til bolle og nyde den søde start på året.

Anbefalet til dig