Bank særligt bekymrede for disse danskere: Bliver fem gange så dyrt

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det har i mange år været særdeles billigt at låne penge.

Mest læste i dag

Penge har i mange år været særdeles billigt at låne.

Pengene har sågar været så billige at låne, at havde det ikke været for bidraget til realkreditinstituttet, ville danske boligejere i en periode have fået penge for at låne til deres hus.

Men nu må danskerne desværre se i øjnene, at den tid er forbi.

2022 bragte således massive rentestigninger med sig i baggagen, og hos Nordea er man nu særlige bekymrede for de danskere, der har de såkaldte rentefølsomme lån som F-Kort, Kort Rente mm.

Det skriver Finans.

Rentefølsomme lån har det tilfælles, at renten bliver fastlagt i seks måneder, hvorefter renten udregnes på ny.

Det har i mange år medført en lavere rente, hvilket har fået mange danske boligejere til at vælge netop denne type lån.

Selvsamme lån, som i mange år har haft en mikroskopisk rente, ligger nu med en rente på cirka tre procent.

En udvikling, som i den grad bekymrer chefanalytiker hos Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

"Mange ved godt, at renten er steget, men jeg kan være lidt bekymret for, om nogle boligejere alligevel bliver forskrækkede over regningens størrelse, fordi de i mange år har været vant til en ualmindelig lav rente og formentlig har indrettet deres liv derefter," siger Lise Nytoft Bergmann til Finans.

Finans har udregnet, at det i 2019 kun kostede 445 kroner om måneden efter skat at have et afdragsfrit lån af denne type på en million kroner.

I dag koster det derimod 2.320 kroner om måneden efter skat.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig