Barn dræbt under kommode – nu betaler IKEA stor millionerstatning

Nyheder
Foto: Shutterstock
I alt er 9 børn døde af at få den svenske møbelgigants kommoder over sig. I 2017 var det den kun toårige Jozef Dudek der mistede livet. Siden har sagen kørt, og det er netop bekræftet, at IKEA har indgået forlig om en kæmpe erstatning. 307 millioner kroner, så meget får en familie i erstatning efter de i 2017 mistede deres lille søn, da en IKEA-kommode faldt ned over ham. Meget større forlig end sidst IKEA har haft den helt store pengepung fremme efter de netop har indgået et forlig med familien til den dræbte Jozef Dudek. Det skriver Ekstra Bladet. Faktisk er det ikke første gang at IKEA har måtte betale penge til familier, der har mistet deres børn til kommoderne. Men denne gang er beløbet langt højere end i 2016, hvor tre familier delte 50 millioner dollars. Den gang var der også tale om et forlig. 17 millioner kommoder trukket tilbage De mange dødsfald og skader sker, når børn kravler på kommoderne. Flere børn trækker skufferne ud i kommoderne, og kravler herefter på den. I fælge IKEA kan skaderne undgås, hvis man sørger for at spænde kommoden fast til væggen.    Alligevel tilbagekaldte IKEA i 2016 17 millioner kommoder som var af den type som dræbte Jozef Dudek.  

Lige nu læser andre også

I alt er 9 børn døde af at få den svenske møbelgigants kommoder over sig. I 2017 var det den kun toårige Jozef Dudek der mistede livet. Siden har sagen kørt, og det er netop bekræftet, at IKEA har indgået forlig om en kæmpe erstatning.

307 millioner kroner, så meget får en familie i erstatning efter de i 2017 mistede deres lille søn, da en IKEA-kommode faldt ned over ham.

Meget større forlig end sidst

IKEA har haft den helt store pengepung fremme efter de netop har indgået et forlig med familien til den dræbte Jozef Dudek. Det skriver Ekstra Bladet.

Faktisk er det ikke første gang at IKEA har måtte betale penge til familier, der har mistet deres børn til kommoderne. Men denne gang er beløbet langt højere end i 2016, hvor tre familier delte 50 millioner dollars. Den gang var der også tale om et forlig.

17 millioner kommoder trukket tilbage

De mange dødsfald og skader sker, når børn kravler på kommoderne. Flere børn trækker skufferne ud i kommoderne, og kravler herefter på den. I fælge IKEA kan skaderne undgås, hvis man sørger for at spænde kommoden fast til væggen.   

Alligevel tilbagekaldte IKEA i 2016 17 millioner kommoder som var af den type som dræbte Jozef Dudek.

 

Anbefalet til dig