Beboere kæmper med parkeringen: Her er pladsen solgt 2 gange mere end der er plads til

Af: Mie M.B

|

11/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den umulige parkeringssituation får folk til at droppe arrangementer

Mest læste i dag

Aarhusianerne kæmper en daglig kamp for at finde en ledig parkeringsplads i byen, især når de vender hjem fra arbejde. Denne udfordring har sat dybe spor i beboernes livsstil og sociale vaner, specielt for dem, der bor på Frederiksbjerg. Morten Bowman, der har boet i området i 30 år, deler sin frustration med TV2 Østjylland: "Jeg bliver stresset over det, og jeg synes, det er så træls." Denne stress har fået ham til at afslå sociale arrangementer og begrænse aktiviteter for at undgå parkeringsdilemmaet om aftenen.

Problemet med parkering i Aarhus er ikke isoleret til Frederiksbjerg. Hele byen oplever en gennemsnitlig overbelægning på 130 procent i parkeringszonerne, hvilket betyder, at hver plads i teorien er solgt mere end én gang. På Frederiksbjerg er situationen endnu mere presset med en overbelægning på 151 procent, hvor 5.600 beboerlicenser er udstedt til blot 3.600 pladser. Situationen er endnu værre på Mølleengen med 204 procents overbelægning.

Denne overbelægning har ført til en bred vifte af reaktioner fra lokalsamfundet. I en Facebook-gruppe for Frederiksbjerg deler Anita Bergmann og Trine Runge Jessen deres oplevelser, som spænder fra frustration til direkte vrede over manglen på parkeringspladser. Disse følelser har eksisteret i flere år, og trods tidligere opmærksomhed omkring problemet, er det endnu ikke blevet løst.

Rådmand for Teknik & Miljø, Nicolaj Bang (K), har ikke kommenteret på den nuværende situation. Tilbage i 2022 udtrykte den daværende rådmand, Steen Stavnsbo (K), overraskelse over omfanget af problemet og lovede at undersøge det nærmere. Men løsninger synes stadig at være ude for rækkevidde, hvilket får beboere som Morten Bowman til at overveje at forlade bydelen, hvis ikke kommunen gør det mere parkeringsvenligt at bo i bymidten.

Anbefalet til dig