Bed du mærke i den royale detalje i Badehotellet?

Foto: Mike Kollöffel/TV 2

En bemærkelsesværdig detalje springer de opmærksomme seere i øjnene.

Det er formentlig gået de færrestes næse forbi, at Badehotellet er tilbage på TV2. 

Anmelderne har kigget skævt til serien nærmest siden første afsnit, men seernes kærlighed har ikke været til at tage fejl af. Mange kan ikke få nok af serien og det afspejler de forløbige seertal for den nye sæson også. Badehotellet er nok en gang i toppen af den ugentlige måling af seertal. 

Det er ottende sæson, der løber over skærmen lige nu. Her har gæsternes sommerferie-idyl fået et skær af alvor. I seriens fiktion er årstallet nemlig 1941 og anden nazisterne har greb om Danmark. 

En af seriens populær karakterer har dog fundet sin egen måde at vise modstand mod den indvaderende magt. 

Læs også

Udtrykker modstand

Det har opmærksomme seere af seriens seneste sæson bidt mærke i.  

Konkret er det Fru Fjeldsø, der spilles af Birthe Neumann, som ganske subtil udtrykker sin misbilligelse med nazisternes tilstedeværelse. I ottende sæson bærer hun nemlig kongeemblem - eller såkaldt kongemærke - når hun optræder på skærmen. 

Det er sølvelmblem, som blev båret af personer, der ville udtrykke troskab mod kongen og modstand mod nazisterne, der havde belejret landet. 

En af seriens forfattere fortæller til TV2, at han mener at Olga Fjeldsø er oplagt til at bære kongemærke. 

"Fru Fjeldsø var den mest oplagte til at bære det emblem. Hun er gammelkonservativ og i den grad kongetro, og allerede i forrige sæson mente hun, at Danmark skulle have gjort mere modstand mod nazisterne," udtaler medforfatter Stig Thorsboe.

Du kan se kongemærket, som fru Fjeldsø bærer over hjertet, på billedet i toppen af artiklen. 

Læs også

Nu er der nyt om danskernes indefrosne feriepenge

 

 

 

Læs også