Bedemand: Stop op, tag din hat af og bøj dit hoved når rustvognen kører forbi

Nyheder
Skal vi stoppe op og bøje hovedet, når rustvognen kører forbi. Foto: Shutterstock
I denne tid er rustvognen lidt oftere på vejene end normalt. Rigtig mange begravelser er uden de mange normale pårørerende, der ikke må samles på grund af coronavirussen. Det har fået bedemand Dennis Tobiasen til tasterne.

Mest læste i dag

Vi har tilsyneladende glemt at ære og respektere de døde. I hvert fald er det den oplevelse, som bedemanden Dennis Tobiasen fra Byens Bedemand i Slangerup har for nuværende. 

Det skal vi ifølge bedemandens oplslag på Facebook rette op på i en tid, hvor de pårørerende selv har svært ved at udvise den nødvendige respekt, fordi de simpelthen ikke må møde op til begravelserne. 

Lørdag morgen delte han et opslag på Facebook, hvor han opfordrer folk til at stoppe et øjeblik og vise respekt, når en rustvogn kommer kørende forbi. Hans opslag er en opfordring til at genoplive en tradition, der eksisterede for år tilbage, hvor folk altid stoppede op, når rustvognen kom kørende forbi.

"I disse tider, hvor begravelser er begrænset til kun den nærmeste familie i kirkerne, er vores chance for at støtte mennesker i sorg begrænset. Så jeg spekulerede på, om vi kunne genoplive en gammel tradition, der ville vise folk, at deres tab bliver bemærket og delt af os alle? Det ville betyde alverden for familier i en tid med sorg og tab," skriver bedemanden i sit opslag.

Opslaget blev hurtigt delt flittigt og er nu delt tæt på 7.000 gange.

Når kun de nærmeste må være med til begravelsen

Om coronakrisen er tidspunktet, hvor en gammel tradition skal genoplives er endnu uvist, men for bedemanden er det sikkert, at de pårørende har brug for, at omverdenen viser respekt for de afdøde. Mange pårørende har på grund af restriktionerne her i coronatiderne ikke mulighed for at deltage. Nogle frygter for smitte og vælger at blive væk.

Derfor håber Dennis Tobiasen, at hans opslag kan være med til at ændre folks adfærd, når de ser en rustvogn køre fordi.

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig