Bedstemor svigtede sit ansvar for sit barnebarn: Nu skal hun betale 250.000 kroner i erstatning

Af: Mie M.B

|

13/03/2024

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Det skete flere gange at barnet løb frit rundt uden bedstemorens tilstedeværelse

Mest læste i dag

Et øjebliks uopmærksomhed kan koste dyrt. Det måtte en bedstemor erfarer, da hun mistede kontrollen over sit barnebarn under et sportsevent. Nu er hun blevet dømt til at betale over 250.000 kroner i erstatning til en deltager i en ironman, som hendes fire-årige barnebarn løb ud foran under løbet. Det skriver Faglig Senior.

Sagen, der blev behandlet i Østre Landsret, understreger det vidtrækkende ansvar, der følger med tilsynspligten over et mindre barn. Advokat Julie Harder, der repræsenterede den skadede deltager, påpeger vigtigheden af at holde øje med børn under sådanne arrangementer.

Retten fastslog, at bedstemoren havde et ansvar for ulykken, da vidner bekræftede, at pigen gentagne gange løb alene over vejen uden opsyn. Desuden bemærkede et vidne, at ingen holdt pigen i hånden under ulykken, hvilket understregede bedstemorens manglende ansvar.

Det er usædvanligt, at bedsteforældre bliver sagsøgt i sådanne sager, og erstatningen på over en kvart million dækker både fysiske behandlingsomkostninger og tabt indtægt for den skadede deltager.

Ulykken, der fandt sted under en ironman i København i 2017, førte til en retssag, der først blev behandlet i Glostrup, hvor bedstemoren blev frifundet. Efter en appel blev bedstemoren dog dømt erstatningspligtig i landsretten.

Anbefalet til dig