Bekræfter: Afgørende tal stiger nok en gang

01/12/20 12:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu går det igen den forkerte vej.
Mens landet venter spændt på, at regeringen indkalder til pressemøde om de nye coronarestriktioner, så kommer sundheds- og ældreministeren med en trist nyhed på Twitter. 

Ifølge sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) går det nu igen den forkerte vej med epidemien.    Tidligere tirsdag kunne selvsamme minister ellers offentliggøre, at de første danskere potentielt kan blive vaccineret mod coronavirus fra starten af næste år. Det afhænger af, hvorvidt vaccine-kandidaterne kan godkendes, men den proces sættes i gang sidst i denne måned.    Nu går kontakttallet dog igen den forkerte vej. 

Stiger

Det fortæller sundheds- og ældreministeren på Twitter. Her skriver Heunicke.    "SSI har i denne uge estimeret kontakttallet til 1,1 i Danmark," skriver Magnus Heunicke. inden han tilføjer:    "Epidemien ser dermed ud til at være svagt stigende.   Han tilføjer dog også, at der ikke er tale om en stigning i hele Danmark. Fortsat drejer det sig om afgrænsede geografier.   "Den samlede stigning i smitten dækker dog over regionale forskelle, hvor smitten især stiger i Region Hovedstaden og modsat falder i Region Nord," afslutter sundheds og ældreminster Magnus Heuncike sit opslap på Twitter.