Bekræfter: Denne dato sker det

26/1/23 11:53

Ida Hansson

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Nu er datoen for Ritt Bjerregaards begravelse sat.

Søndag d.21 januar 2023 sov den tidligere politiker og overborgmester stille ind.

Hun fik i 2015 en kræftdiagnose, som kunne opereres væk, men canceren kom desværre tilbage igen. Ritt Bjerregaard valgt selv at stoppe behandlingen, da hun fik besked om, at hun var uhelbredeligt syg. Det skrev blandt andre Her & Nu.

Overfor SE og HØR har Socialdemokratiets Pressebetjening bekræftet, at begravelsen vil finde sted onsdag d.1 februar.

Ritt Bjerregaard have en lang politisk karriere, og nåede blandt andet at være både overborgmester for Københavns Kommune, socialminister og undervisningsminister.

Vennerne siger farvel

“For mig var Ritt et rigtigt varmt menneske” udtaler sangeren Anne Linnet sig om veninden, og kommenterer på det offentligt indtryk folk havde på Ritt Bjerregaard. At hun skulle være en kold og kynisk person.

“Den side har jeg aldrig mærket. Hun havde så mange gode menneskelige kvaliteter – man kunne altid stole på Ritt (...) Det er svært, når hun ikke er her længere. Hvem ringer jeg lige til?”, sagde Anne Linnet i programmet Aftenshowet på DR1.

Selvom afskeden var hård og uønsket, så kom dødsfaldet ikke bag på de tre veninder, Anne Linnet, Hanne-Vibeke Holst og politikeren Christine Antorini. Det forklarede de i programmet.

“Jeg var der, og det var simpelthen så smukt og fint. Jeg tror, at Ritt selv havde iscenesat dét, at hun fløj af sted. Det var så smukt” uddyber Anne Linnet om øjeblikket Ritt Bjerregaard sov stille ind.