Bekræfter: Fremover er det helt slut i Netto, Bilka, Føtex og Salling

06/5/22 07:53

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu vinkes der endegyldigt farvel.

Det er mere end to år siden, at Salling Group med Netto, føtex, Bilka og Salling Stormagasiner sammen med resten af Danmark måtte indrette hverdagen på en helt ny måde som følge af Covid-19.

Med millioner af kunder om ugen skulle landets største detailvirksomhed hurtigt skabe både sikre og trygge rammer i butikker, varehuse, storcentre og restauranter for kunder og medarbejdere.

På ganske kort tid blev håndsprit, afstandsmærker på gulvet, plexiglas ved kassen, skillere for enden af kasselinjen og et farvel til varedeleren en fast del af indkøbsturen.

Danskerne vænnede sig hurtigt til den nye virkelighed, som myndighederne afblæste igen i 1. februar 2022. Salling Group holdte efterfølgende fast i nogle af tiltagene efter ønske fra kunder og medarbejdere, men nu er det definitivt slut for afstandsmærker i gulvet, skillere ved kasselinjen, mens varedeleren er på vej retur.

Det oplyser Salling Group i en pressemeddelelse. 

Stadig klar til at omstille sig

"Tiden med corona har ændret danskernes indkøbsvaner og rutiner fundamentalt, og selvom vi allesammen allerhelst havde været pandemien foruden, har den efterladt samfundet med nogle nye, gode vaner med hensyn til hygiejne, blandt andet brugen af håndsprit, inden indkøbsturen starter. Derfor holder vi fast i vores sprit-dispensere, ligesom vi kun fjerner plexiglasset ved kassen, hvor det ikke længere vurderes at være relevant," lyder det fra CSR- og kommunikationsdirektør i Salling Group, Henrik Vinther Olesen.

Nu vinkes der helt farvel til de mange tiltag der opstod i forbindelse med coronapandemien. Foto: Salling Group

Nu vinkes der helt farvel til de mange tiltag der opstod i forbindelse med coronapandemien. Foto: Salling Group

"Vi håber naturligvis, at det her er et endegyldigt farvel. Når det er sagt, er vi klar til at omstille os igen og lytter til myndigheder, kunder og medarbejdere," slår Henrik Vinther Olesen fast.

Det er op til de enkelte kæder, i hvilket tempo udfasningen foregår, men allerede nu, vil man mange steder opleve, at der efterhånden er meget få levn tilbage fra corona.

Tiltag, der bliver

  • Håndspritsdispensere i alle butikker, varehuse, storcentre og restauranter

  • Plexiglas, hvor det vurderes relevant

Tiltag, der forsvinder

  • Afstandsmærker i gulvet

  • Skiller for enden af kasselinjen

  • Varedeleren kommer retur