Bekræfter: Historisk syn hos dansk turistattraktion

05/7/21 11:00

Christian Granhøj Skouboe

Armbåndene skal bestilles online på forhånd. Foto: Shutterstock
Onsdag løber historiske billeder over tv-skærmen og de kan ses på storskærm i Tivoli

Omkring 2.000 stående fodboldfans kan se frem til en eksklusiv storskærms oplevelse på Plænen i Tivoli, når semifinalekampen mellem England og Danmark spilles. Kampen, der afvikles onsdag 7. juli på Wembley Stadium afgør om Danmark for første gang siden 1992 kvalificerer sig til en EM finale.

Kampen fløjtes i gang kl. 21:00 og alle, der sikrer sig armbånd til Tivoli, opfordres til at komme i god tid. Der er DJ-opvarmning på Plænen før kampen og i pausen. Uafhentede armbånd kan fås onsdag 7. juli fra klokken 18:00 ved Boblespringvandet i Tivoli, indtil der ikke er flere tilbage. 

De danske fodbolddrenge med landstræner Kasper Hjulmand i spidsen har allerede skrevet historie, og har leveret det bedste EM slutrunderesultat siden 1992. Nu gælder det semifinaleopgøret mod England, der onsdag aften har hjemmebanefordel. De engelske løver er sultne, da deres sidste store fodboldsejr ligger helt tilbage til VM i fodbold i 1966 - dengang oldefar var dreng. Forhåbentligt kan det danske fodboldlandshold med vikingeblod i årerne skyde de engelske drømme sønder og samme.

Skal bestilles på forhånd

Forlystelsesparken deler desuden lidt flere informationer om onsdagens storskærms-arrangement. 

"For at se semifinalen, som forhåbentligt bliver lige så action fyldt i Danmarks favør som kampen mod Tjekkiet i lørdags, kræves et armbånd. Der er omkring 2.000 eksklusive ståpladser foran storskærmen på Plænen. Armbåndet til Plænen koster ikke ekstra og kan reserveres online fra tirsdag den 6. juli kl. 10. Linket offentliggøres på Tivolis hjemmeside og Facebookside. De reserverede armbånd skal hentes ved personligt fremmede af hver enkelt person inde i Tivoli onsdag den 7. juli kl. 15:00 – 17:30. Uafhentede armbånd udleveres derefter fra kl. 18 til andre gæster i Haven efter først-til-mølle-princippet. Fodbold-arrangementet begynder kl. 19:00, hvor gæster med gyldigt armbånd lukkes ind foran Plænen," skriver Tivoli i pressemeddelelsen. 

Kulturchef i Tivoli Frederik Wiedemann glæder sig til arrangementet og siger: 

“Stemningen på Plænen til de seneste to kampe har været fantastisk. Det fællesskab, vi har måttet undvære så meget af i over et år, er tilbage for fuld styrke i rødt og hvidt”.

Parkens pressechef glæder sig også til fodboldkampen. 

”Der er formidabelt at opleve den overvældende interesse for storskærmskampene. Vi er stolte over at have indtaget en plads som uofficiel fanzone. Vi giver adgang til 2000 gæster på Plænen, og kunne formentlig have lukket 20.000 ind til kampen, hvis vi altså måtte,” siger Torben Plank, der er pressechef i Tivoli