Bekræfter: Melder ud om genåbning næste uge

17/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Sundhedsministeren fortæller, at han - ligesom alle andre - håber, at der kan åbnes lidt mere. Det vides dog endnu ikke, understreger Magnus Heunicke.

Mest læste i dag

I disse dage stiger presset på regeringen. 

Både Folketingets andre partier, lokale kræfter og en voksende del af befolkningen ønsker, at der lukkes lidt mere op for samfundet, som har været underlagt strikse restriktioner siden slutningen af december. 

Den hårde nedlukning har fået da daglige smittetal langt ned og nu mener mange, at det vil være en god idé at åbne samfundet en smule mere op. Det kan fx dreje sig om regionale eller lokale genåbninger. 

Nu fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at han også håber, det vil være muligt.

Regner på det

Det fortæller sundhedsministeren onsdag til Radioavisen på DR.

"Der er ingen tvivl om, at den genåbning vi får plads til i den her epidemi, det bliver kombineret med netop målrettet testning. Præcis de elementer, SF nævner, er dem, der bliver regnet på og lavet scenarier på - enten landsdækkende eller regionale og lokale genåbninger," udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke, inden han uddyber:

"Jeg håber ligesom SF - og alle andre - at der er plads til en yderligere genåbning her 1. marts. Men vi har ikke det resultat endnu."

Ministeren fortæller desuden, at regeringen påregner at melde mere ud om en eventuel genåbning i løbet af næste uge.