Bekræfter: Musiker død

20/03/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Musikeren har mistet livet.

Mest læste i dag

Hawkwind-guitarist Mick Slattery er død i en alder af 77 år.

Grundlæggeren af ​​det legendariske spacerockband døde 'fredelig i hjemmet' den 17. marts efter kort tids sygdom. Det skriver blandt andre Daily Mail.

Mick Slatterys bandkammerat Dave Brock - som var med til at stifte bandet, der oprindeligt hed Group X, i 1969 - delte nyheden i et rørende Facebook-opslag, da han reflekterede over deres 'gode minder'.

"Vi er kede af at dele den triste nyhed, at vores gamle ven og Hawkwind-stiftermedlem, Mick Slattery døde fredeligt i hjemmet i går, St. Patrick's Day, 17. marts 2023, 77 år gammel, efter kort tids sygdom," skrev Dave Brock i opslaget.

Han specificerede ikke, hvilken sygdom Mick Slattery havde lidt af.

Den to bandkammerater dannede Hawkwind i Ladbroke Grove, London, og rekrutterede bassist John Harrison, trommeslager Terry Ollis og keyboardspiller Michael 'Dik Mik' Davies.

Foto: YouTube

De er bedst kendt for deres sang Silver Machine, som blev nummer tre i Storbritanniens hitsingle i 1972 og scorede yderligere hitsingler med Urban Guerrilla og Shot Down in the Night.

Hawkwind har haft en konstant roterende liste over bandmedlemmer, hvor 42 musikere har optrådt som en del af line-up'et i de fem årtier, der er gået siden gruppens start.