Bekræfter: Populær tv-vært død

Af: Ida Hansson

|

24/07/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter en lang kamp mod kræft har tv-værten mistet livet.

Mest læste i dag

Den kendte BBC nyhedsoplæser, George Alagiah, er død i en alder af 67 år efter en lang kamp mod tarmkræft. Det bekræfter hans agent, Mary Greenham.

Alagiah, der blev født i Sri Lanka, blev en af BBC's mest kendte ansigter, da han i 2007 blev vært for BBC One's News At Six.

George Alagiah blev diagnosticeret med tarmkræft i fjerde stadium i april 2014. Han gennemgik to omgange kemoterapi og flere operationer, herunder fjernelse af det meste af hans lever, i kampen mod den dødelige sygdom.

I oktober 2015 meddelte han, at hans behandling var afsluttet, og han vendte tilbage til BBC News At Six den 10. november.

Alagiah begyndte sin karriere hos BBC i 1989 og tilbragte flere år som en af virksomhedens førende udenrigskorrespondenter, før han skiftede over til at være vært. Han begyndte at være vært for nyhedsudsendelsen kl. 18 i 2003 og overtog en permanent rolle fire år senere, da hans medvært, Natasha Kaplinsky, forlod programmet.

Før han blev et af BBC's mest genkendelige ansigter, var han en fremtrædende udenrigskorrespondent med speciale i Afrika.

Han dækkede regelmæssigt borgerkrigene i Somalia og Liberia samt folkedrabet i Rwanda for 20 år siden. I løbet af sin karriere har han interviewet mange centrale politiske skikkelser, herunder den sydafrikanske præsident Nelson Mandela, ærkebiskop Desmond Tutu og den tidligere zimbabwiske leder Robert Mugabe.

"Vi er alle utroligt kede af at høre nyheden om George. Vi tænker på hans familie i denne tid. George var en af de bedste og modigste journalister i sin generation, der rapporterede frygtløst fra hele verden samt præsenterede nyhederne fejlfrit. Han var mere end bare en fremragende journalist, publikum kunne fornemme hans venlighed, empati og vidunderlige menneskelighed. Han var elsket af alle, og vi vil savne ham enormt." lyder det i en udtalelse fra BBC.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig