Bekræfter: Putin vil i dag komme med en vigtig udmelding

18/1/23 07:25

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En anderkendt tænketank har meldt ud, at ruslands præsident vil komme med vigtig udmelding.

Ifølge Institute for the Study of War, så vil den russiske præsident, Vladimir Putin, komme med en "vigtig udmelding" onsdag, hvor han vil holde en tale i anledning af 80-årsdagen for ophævelsen af belejringen af Leningrad (i dag Sankt Petersborg) under Anden Verdenskrig.

Belejringen var særdeles blodig, og kostede mange menneskeliv. Belejringen startede i september 1941, altså to år inde i Anden Verdenskrig.

Det er eftersigende Dmitry Peskov, en talsmand for styret i Kreml, som har meddelt, at præsident Putin vil holde en tale onsdag.

Talen forventes ikke overraskende at finde sted i netop Sankt Petersborg, hvor de frygtelige begivenheder fandt sted for 80 år siden.

Desuden lyder det, at en ny runde mobilisering kan være på vej – og det vil sandsynligvis blive meldt ud i dag eller en af de kommende dage.

Rusland har - som mange medier løbende har kunne berette - mistet en masse soldater i den invasionskrig, som snart har varet i ét år.

Tilbage i september måned blev der på Putins ordre iværksat en mobilisering af intet mindre end 300.000 soldater til russisk militær.

Det fik dengang mange mænd i den militærdygtige alder til at flygte ud af Rusland af frygt for at blive indkaldt til militær tjeneste.

Om det er derfor man nu igen vil mobilisere flere soldater, er der ikke nogen melding om.

Kreml har indtil videre ikke været meget for at indrømme fejl i krigen, som fortsat betegnes som en “særlig militær operation” og ikke en reel krig.