Bekræfter: SAS-strejken er slut

Af: Ida Hansson

|

19/07/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er den omstridte aftale på plads.

Lige nu læser andre også

Klokken 03.20 i nat meddelte parterne i SAS-konflikten, at de var blevet enige om en ny aftale.

De flyvninger, som SAS Scandinavia driver, genoptages i overensstemmelse med almindelige trafikprogrammer hurtigst muligt, skriver SAS i en pressemeddelelse.

"Jeg er glad for, at vi nu er blevet enige med alle fire pilotforeninger i SAS Scandinavia, og at strejken er afsluttet. Endelig kan vi genoptage vores normale drift og flyve vores kunder på deres længe ventede sommerferie. Jeg beklager dybt, at så mange af vores passagerer er blevet ramt af denne strejke," siger den administrerende direktør Anko van der Werff.

Selvom konflikten nu er overstået, kan det tage tid, før alle SAS-flyvninger går planmæssigt. SAS har sagt, at der går 1-2 dage, før man har alle flyvninger i luften igen.

"Nogle trafikforstyrrelser vil fortsætte de næste par dage, mens normal trafik genoptages," stod der i en pressemeddelelse i aftes.

En del af den nye aftale betyder, at 450 piloter, der blev afskediget under pandemien, genansættes. Det skriver Aftonbladet.

”SAS-piloterne har taget ansvaret for at underskrive en ny aftale med SAS, og strejken stopper. Piloterne har sikret sig vigtige gennembrud. 450 piloter, der blev afskediget under corona-pandemien, er sikret genansættelse og pilotforeningernes overenskomster vil også gælde for de nye virksomheder SAS Connect og SAS Link”, oplyser SAS Pilot Group, der repræsenterer SAS-piloter fra forskellige lande, i en kommentar.

Indtil udmeldingen var aftenen og natten præget af dyb forvirring med dobbeltbeskeder fra SAS.

Ved 21-tiden fortalte SAS-formand Carsten Dilling til den svenske avis Dagens Industri, at en ny aftale var på plads - kun de sidste underskrifter manglede.

Det er to uger siden, at 900 SAS-piloter fra Danmark, Norge og Sverige strejkede.

Strejken har ramt omkring 30.000 passagerer om dagen og kostet SAS omkring 100-130 millioner svenske kroner dagligt, ifølge NRK.

Anbefalet til dig