Bekræfter: Ung cykelrytter død

19/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den kun 25-årige cykelrytter har mistet livet.

Mest læste i dag

Den er unge og lovende cykelrytter Arturo Gravalos, er død som følge af en hjernesvulst. Han blev 25 år.

I 2019 blev Gravalos nummer to i Spaniens nationale landevejsløb for u-23, og det så ud til, at han havde en lovende fremtid med Eolo-Kometa-holdet, som han sluttede sig til samme år.

Den spanske cykelrytter blev opereret for hjernesvulsten i november 2021, kun få uger efter diagnosen - og på trods af den indledende succes var der efterfølgende behov for yderligere operationer.

Den triste nyhed blev bekræftet af Eolo-Kometa-holdet, som tweetede: 'Arturo, hvil i fred ven. Du vil altid være hos os.'

"Livet har lagt mange forhindringer foran ham i den seneste tid, og han reagerede altid, altid med sine bedste ansigter. Den sorg eller fortrydelse, han holdt for sig selv, nægtede han at give udtryk for. Vi vil aldrig glemme dig, Arturo. Hvil i fred," stod der blandt andet i erklæringen. Det skriver Daily Mail.

De tilføjede, at Gravalos død 'efterlader et uerstatteligt hul i vores hjerter'.

"Vi er forfærdede over tabet af Arturo Gravalos, som var en del af den grønne familie, før han flyttede til @EoloKometaTeam, hans sidste hold. Vi vil gerne sende et kæmpe kram og al vores kærlighed til din familie og venner i disse svære tider," lød det fra hans tidligere hold Caja Rural-RGA.

Den Zaragoza-fødte cykelrytter blev professionel i 2021, og hans sidste løb var det års Giro del Medio Brenta.