Bekræftet: En død og to såret efter raketangreb på atomkraftværk

15/8/22 04:31

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Embedsmænd har bekræftet, at en er død og to er såret efter angrebet på atomkraftværket Zaporizhzhia.

En kvinde, der blev såret under et raketangreb på Zaporizhzhia tidligere fredag, døde på vej til et hospital, ifølge sekretær for Zaporizhzhia byråd Anatoly Kurtev.

CNN rapporterer, at Anatoly Kurtev oplyste, at to andre personer var såret med granatsår og i øjeblikket modtager lægehjælp på et hospital.

"Vi udtrykker kondolencer til de pårørende og venner til den afdøde," sagde Anatoly Kurtev. "Russere vil betale grusomt for hvert tabt liv og hver tåre," tilføjede han.

EU opfordrer Rusland til at trække sig ud af atomkraftværket

42 demokratiske nationer har krævet, at Rusland trækker sig tilbage fra Zaporizhzhia-atomkraftværket, efterhånden som frygten for en krise i 'Tjernobyl-stil' stiger.

Ud over EU-nationerne sluttede Norge, Storbritannien, USA, Canada, Japan, Sydkorea, Australien, New Zealand, Georgien, Moldova, Nordmakedonien og Tyrkiet sig til erklæringen.

I sidste uge anklagede Ukraines præsident Rusland for 'atomafpresning', mens de fortsætter med at være på atomkraftværket. Det skriver The Sun.

FN har tidligere fremsat en indtrængende bøn om, at der etableres en våbenhvilezone omkring stationen for at forhindre risikoen for en atomkatastrofe.

"Anlægget må ikke bruges som en del af nogen militær operation. I stedet er der behov for en hurtig aftale på teknisk niveau om en sikker perimeter af demilitarisering for at sikre områdets sikkerhed", lød det fra FN-chef Antonio Guterres.

Eksperter fra Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) har presset på for at få en aftale mellem de to stridende sider, så de kan foretage en inspektion.