Bekræftet: Inger Støjberg starter nyt parti

23/6/22 07:59

Thea M. Andersen

Foto: Polfoto/Jens Dresling
Inger Støjbergs med nyt parti - og Kristian Thulesen Dahl er 'hjerteligt velkommen'.

Det har længe været usikkert, hvorvidt hun vender tilbage i dansk politik, men nu er det officielt. Den tidligere Venstre-minister, Inger Støjberg, er nemlig klar med et nyt parti. Partiet kommer til at hedde 'Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg'. Det skriver Dagens.dk

"Det er mig, der har stiftet det nye parti, Danmarksdemokraterne. Borgerlig snusfornuft bliver omdrejningspunktet for det nye parti. Og Danmarksdemokraterne er ikke et protestparti. Tværtimod. Og hvis vi vælges ind i Folketinget, vil vi indgå i forhandlinger og forlig," siger hun. 

Den tidligere Venstre-minister melder ud, at hun vil have særligt fokus på Danmark udenfor København, blandt andet på sundhedsområdet og i forhold til virksomheders vilkår.

Partiet kommer altså til at have andre fokuspunkter foruden en stram udlændingepolitik, som ellers er Inger Støjbergs varemærke.

For at kunne stille op ved næste folketingsvalg, skal Inger Støjberg og det nye parti skaffe 20.182 vælgererklæringer - og der tøves ikke. Hun er nemlig allerede i gang med at skaffe vælgererklæringerne.

"Jeg støtter Inger og derfor får hun naturligvis en vælgererklæring fra mig," siger Karina Adsbøl, løsgænger i Folketinget.

Det samme oplyser løsgænger Liselott Blixt. Begge er tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti, men valgte at blive løsgænger efter det ekstraordinære landsmøde, hvor Morten Messerschmidt blev valgt som afløser for afgående formand Kristian Thulesen Dahl. Det skriver Dagens.dk.

Kristian Thulesen Dahl er 'hjerteligt velkommen'

Indtil videre står Inger Støjberg noget alene i det nye parti 'Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg'.

Men hun håber på, at den tidligere DF-formand Kristian Thulesen Dahl kan se sig selv i hendes nye parti.

"Hvis Kristian Thulesen Dahl kan se sig selv i det, er det helt givet, at han er hjerteligt velkommen," siger Inger Støjberg ifølge DR.