Bekræftet: Mette Frederiksen har haft kontakt med mulig smittet

03/11/20 12:10

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren går nu i isolation.

I går offentliggjorde justitsminister Nick Hækkerup (S), at han er sygemeldt, da han har coronasymptomer. 

Tirsdag meldte Søren Pape Poulsen, partileder for Konservative, så ud, at han er smittet. Sammen med en række andre mistanker har det fået Christiansborg til at lukke ned for arbejsdagen tirsdag. 

Nu fortæller Statsministeriet i en pressemeddelelse, at statsminister Mette Frederiksen (S) har været i kontakt med Nick Hækkerup.

"Statsminister Mette Frederiksen har i dag efter aftale med Folketingets formand sendt nedenstående brev til Folketingets Præsidium om, at den udvidede spørgetime, der skulle have været afholdt i Folketingssalen tirsdag kl. 13.00 udskydes," oplyses det. 

Dette skriver Mette Frederiksen selv

Ydermere fortælles det i pressemeddelelsen, at spørgetimen er blevet udsat. 

I brevet til Folketingets Præsidium fortæller Mette Frederiksen, at hun har været i tæt kontakt med Nick Hækkerup, da de deltog i et møde sammen. 

"Henset til, at justitsministeren i sidste uge deltog i møde med medlemmer af Folketinget, der siden er testet positive for Covid-19, at justitsministeren i går er gået i selvisolation med tydelige symptomer på Covid-19 og at jeg selv fredag deltog i møde med justitsministeren finder jeg det samlet set ikke hensigtsmæssigt over for Folketingets partier at møde fysisk frem i Folketinget i dag."

Statsministeriet oplyser desuden, at indtil der foreligger et testresultat, så vil statsminister Mette Frederiksen og de øvrige ministre, der har deltaget i møder med justitsministeren, afvikle alle møder virtuelt.  

Ministre, der har deltaget i møder med folketingsmedlemmer, der er testet positive, er gået i hjemmekarantæne og testes for Covid-19.