Bekræftet: Vuggestuebarn smittet med corona - flere i karantæne

15/06/2020

Christian Granhøj Skouboe

Fredag stod det klart, at barnet er smittet. Foto: Shutterstock
Flere hjemsendte børn og tests af personalet. Sådan ser virkeligheden ud mandag, hvor er det blevet kendt, at et vuggestuebarn er blevet smittet med coronavirussen.

Mest læste i dag

Selvom det særligt har været de ældre eller i forvejen syge borgere, som der er blevet slået ring om under coronaen, så bliver Danmark mandag desværre mindet om, at selv samfundets yngste kan blive smittet. 

Det er sket i Vejby på Sjælland, hvor et vuggestuebarn er blevet smittet. Oplysningerne bekræftes af Vejby Børnehus' daglige leder, der har været i kontakt med Netavisen Gribskov

Fredag opadgede man, at barnet var smittet med COVID-19. Samme dag blev det samt to søskende sendt i hjemmekarantæne. Derudover skal personalet i vuggestuen nu testes, så det kan afdækkes om smitten har spredt sig. 

Forældre nervøse

Ifølge Netavisen Gribskovs oplysninger er flere forældre nervøse, fordi de frygter at virussen kan have spredt sig til andre børn eller personalet på Sankt Helene Børnehus. Det fortæller en anonym forældre til avisen. 

Børnehuset sendte fredag en mail til forældrene. Heri oplyses det, at barnet ikke har udvist andre symptomer end feber, før det blev testet. Den daglige leder bekræfter desuden smittetilfældet overfor avisen. 

"Det er korrekt, at vi har et barn, der er konstateret covid-19 positiv," udtaler børnehusets leder Line Blume Kjøller til netavisen. 

 

 

MEE

 

 

VEJBY: Et barn i Vejby Børnehus er fredag blevet konstateret smittet med Covid-19. Det bekræfter husets daglige leder til Netavisen Gribskov. Barnet blev samme fredag sendt i hjemmeisolation med to søskende og personalet skal nu testes. Ifølge en forælder til et barn i huset, frygter flere forældre og ansatte, at virussen kan have spredt sig til andre i huset.

 

Forældre til børn i Sankt Helene Børnehus i Vejby fik fredag besked om, at tre af institutionens børn er blevet sendt hjem efter et af børnene blev testet positiv for Covid-19. Barnet blev konstateret smittet i fredags, men ifølge en forælder til et barn i huset, som ønsker at være anonym, går frygten blandt flere af de andre børns forældre nu på, om andre af husets børn kan være blevet smittede i dagene op til den positive test.

Den daglige leder i Vejby Børnehus kan bekræfte smitten, dog uden i skrivende stund at kunne gå i detaljer:

– Det er korrekt, at vi har et barn, der er konstateret covid-19 positiv, men jeg sidder midt i et møde, så du må ringe senere, lyder det fra børnehusets leder Line Blume Kjøller til Netavisen Gribskov.

Børnehuset oplyser i en mail sendt til forældrene fredag, at barnet ikke har udvist andre symptomer end feber, før det blev testet. I mailen oplyses det dertil, at personalet nu også skal testes.

Artiklen opdateres i takt med, at avisen indhenter flere oplysninger…

Opdateret kl. 13.50: Læs seneste udvikling her:

Anbefalet til dig