Bekymrende kommentar fra Putin: "Vi truer ikke nogen med atomvåben, men vi har dem og vil bruge dem"

20/6/22 12:40

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den magtgale præsident fortsætter med sine trusler.

Putin modsagde sig selv, da han sagde, at Rusland ikke truer nogen med atomvåben, før han i al hast mindede alle om, at landet har de farlige våben - og "vil bruge dem".

Den russiske præsident talte ved International Economic Forum i sit hjemland Sankt Petersborg, da emnet drejede sig om en mulig atomkrig. Det skriver DailyStar.

Den 69-årige sagde, at højtstående politikere "klamrer sig til" retorik om, at "Rusland er en trussel."

"Vi er ikke en trussel," sagde han og dæmpede ethvert forslag om en atomkrig, inden han umiddelbart efter vækkede frygt ved at tilføje: "Alligevel bør alle vide, at vi har dem, og at vi vil bruge dem, hvis vi har brug for at beskytte vores suverænitet."

Da Putin beordrede invasionen af ​​Ukraine i slutningen af ​​februar, beordrede han også styrker, som omfatter strategiske atomstyrker, at blive sat i høj beredskab.

I begyndelsen af ​​juni gennemførte forsvarsministeriet øvelser med brug af Yars atome missilsystemer, rapporterede det russiske sted Pravda.

Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov kaldte endda risikoen for en atomkonflikt meget betydelig USA's ambassadør i Rusland, John Sullivan, kaldte Lavrovs kommentarer om risikoen for en atomkrig for at bryde ud for "atomafpresning".

Kreml har advaret om at bruge det "mest afgørende svar" på enhver handling mod Putins "særlige operation" i Ukraine.

I en tale til Expressen beskrev atomeksperten Valerii Korshunov, hvad der vil ske med en person, hvis atomvåben blev indsat.

"Ja, det bliver ligesom Hiroshima, hvor du derefter kun vil have en mørk skygge på betonen," sagde han.

Den amerikanske republikanske repræsentant i Florida, Michael Waltz, pressede på for, at NATO blev involveret i den igangværende russiske invasion.

Da han talte om muligheden for kemisk eller atom krigsførelse, sagde hr. Waltz:

"Præsident [Joe] Biden burde have sat røde linjer fra begyndelsen med brugen af ​​masseødelæggelsesvåben. Jeg tror, ​​at den røde linje... det ville være linjen for NATO at blive direkte involveret."