Bekymrende tal: Så meget steg butikstyverier med sidste år

Af: Mie M.B

|

11/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De høje tal får nu regeringen til at reagere

Lige nu læser andre også

Butikstyverier har været et stigende problem inden for dagligvarehandlen det seneste år, og Justitsministeren melder nu om kommende initiativer for at tackle problemet. Antallet af butikstyverier steg med 20% på blot ét år, hvilket har skabt bekymring og fokus i retsudvalget. Det skriver Dagligvarehandlen.

I december stillede retsudvalget, ledet af Peter Kofoed, spørgsmål til Justitsminister Peter Hummelgaard om forventede skærpelser på området, herunder en mulig forhøjelse af straffen for butikstyveri. Ministeren har nu reageret og anerkendt alvoren af problemet.

Hummelgaard udtaler, "Butikstyverier er et stort problem for den enkelte butiksejer, som vi skal tage alvorligt, og som skaber utryghed blandt både kunder og ansatte. Derfor er jeg også optaget af, at vi får vendt udviklingen med det stigende antal butikstyverier, vi desværre har set den seneste tid."

Han afslører desuden, at ministeriets embedsværk i øjeblikket arbejder på konkrete initiativer, der skal bekæmpe den kriminalitet, der skaber utryghed i hverdagen, herunder butikstyverier. Ministeren forventer at præsentere disse initiativer senest i begyndelsen af det nye år.

Selvom ministeren ikke har specificeret de kommende initiativer eller fastlagt en klar tidsramme, forsikrer han, at der bliver gjort noget ved problemet.

I alt blev der begået omkring 6000 butikstyverier.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig